Cum sa-i dezvatam sa doarma cu parintii

Portalul prokid.ro a alcatuit un adevarat ghid pentru parinti, mesajul principal fiind: copilul doarme in patul lui!
<p>Pentru a-si convinge copilul sa doarma in patul lui, parintii trebuie sa fie rabdatori, perseverenti si constanti in actiunea lor. Primele nopti risca sa fie emotionante, de aceea parintii ar trebui sa aleaga o perioada de mare disponibilitate pentru a incepe acest proces. Iata cateva sfaturi utile de la Prokid.ro:
-      Faceti un tabel de motivare. Ii dati copilului dimineata jucaria sau desertul preferat daca a dormit toata noaptea in patul lui.
-      Duceti-l pe copil inapoi in patul lui cand vine la voi in pat. Vorbiti-i cu blandete, spuneti-i ca este capabil sa doarma singur in patul lui.
-      Mai ales la inceput, ramaneti in camera copilului pana adoarme la loc (daca va cere asta). Treptat, veti putea iesi de indata ce se va linisti.
-      Evitati interventiile excesive: sa-l amenintati ca inchideti usa sau ca stingeti veioza, sa-l lasati sa planga singur fara sa mergeti la el etc. Trebuie sa tineti cont ca noaptea este adesea un moment care-i nelinisteste pe copii, deci fiti intelegatori!
-      De retinut ca succesul este de multe ori sinonim cu perseverenta si constanta. Astfel incat, daca ne mentinem interventiile timp de cateva saptamani, e foarte probabil ca problema sa se rezolve.
 
8 Trucuri psihologice
 
1. Tineti cont ca somnul constituie o despartire adesea dificila pentru copil. Fiti rabdatori.
2. Intotdeauna incheiati rutina in camera lui (citindu-i, cantandu-i, spunandu-i povesti).
3. Oferiti-i copilului elemente de securitate (usa deschisa, muzica in surdina, veioza aprinsa, o jucarie de plus).
4. Evitati sa-l adormiti pe copil in timpul ritualului, el trebuie sa invete sa adoarma singur.
5. Nu lungiti rutina culcarii, ea trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit precise si sa nu depaseasca 30 de minute.
6. Nu-l lasati sa se uite la televizor sau sa faca activitati zgomotoase inainte de culcare fiindca acestea il pot agita pe copil.
7. Insotiti-l pe copil inapoi la patul lui de fiecare data cand vine la voi in pat. Reconfortati-l, linistiti-l ca sa adoarma la loc.
8. Evitati interventiile excesive: sa-l amenintati ca inchideti usa sau ca stingeti lumina sau ca-l pedepsiti.</p>
Vote it up
602
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza