Cum sa fii cinstit

Nimeni nu-si doreste sa fie mincinos. Dar e foarte usor sa ajungi sa faci asta, din diferite motive. Afla cum sa n-o faci, totusi
 
<p>
Nimeni nu-si doreste, de fapt, sa fie mincinos. Dar e foarte usor sa disimulezi, sa ascunzi adevarul, sa omiti sau sa denaturezi – chiar si cand e vorba de lucruri marunte –, fie pentru efect, fie pentru a te proteja. Pentru a insufla sinceritate (tie insuti si celorlalti), gandeste-te la valori ale tale (Ce fel de om vreau sa fiu?), nu la reguli (Nu trebuie sa...). Iata cateva povete:
– Asuma-ti responsabilitatea. Sinceritatea nu inseamna doar sa nu spui minciuni. Consta si in a nu-ti prelungi pauza de pranz, a nu incarca cheltuielile care se deduc, a strange in urma cainelui si a lua atitudine cand cineva sufera o nedreptate.
– Gandeste-te la copii. Intr-un sondaj efectuat recent in randul elevilor de liceu, a reiesit ca 64% copiasera la lucrari, 30% furasera dintr-un magazin si 83% isi mintisera parintii cu privire la o chestiune importanta. Totodata, 93% dintre ei s-au declarat multumiti de valorile lor. Interesant, nu? Ca adult, tu stabilesti aceste valori.
– Accepta si promite ca te vei schimba. Cand calci stramb si momentul a trecut, macar fii sincer cu tine insuti. Spune: N-am procedat corect. Cand ma voi afla din nou in aceasta situatie, voi reactiona mai bine. Toate astea s-ar putea sa fie mai usor de realizat daca iti propui pur si simplu sa procedezi corect, nu sa respecti regulile. Cand te cramponezi de reguli, ai mai multe sanse sa calci stramb daca e putin probabil sa fii prins. Esti cinstit atunci cand procedezi corect si daca nu te vede nimeni.
</p>
Vote it up
653
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza