Cum sa depozitezi inteligent decoratiunile de sarbatori

 
Cu totii avem acasa decoratiuni cu valoare sentimentala, pe care le tinem poate de ani si ani si nu ne imaginam un brad impodobit fara ele. Aceste mici obiecte au o valoare inestimabila, care nu se masoara in bani si ne putem bucura de ele multa vreme de-acum incolo daca stim sa le pastram. Urmeaza sugestiile de mai jos si poti pastra si tu in cea mai buna stare globurile preferate. 

Ornamentele rezista mai bine daca le depozitezi la temperatura camerei, spre deosebire de un beci, garaj sau camara umede si racoroase. In pod (daca exista) poti pastra ornamente din sticla, dar pentru lumanari si alte ornamente facute in casa ar trebui sa gasesti alt loc deoarece caldura din timpul verii va produce stricaciuni.

Incearca sa eviti hartia de ziar pentru impachetat decoratiuni: poate iesi tusul negru care se va imprima sau va murdari ornamentele! Pentru cele fragile, poti pastra cutiile originale sau le poti infasura in cateva straturi de servetele sau hartie moale, alba. Apoi pune-le intr-o cutie din lemn sau plastic (cele din carton nu sunt suficient de rigide si risca sa se deterioreze, mai ales daca prind umezeala).
Pastreaza funditele si hartia de impachetat intr-o cutie separata, in care sa nu le inghesui si sa nu fie strivite de late obiecte.
Cel mai bine pentru instalatiile de beculete si beteala ar fi sa le infasori pe o bucata de carton pentru a nu se incalci.