Cum sa alegi un frigider

Varietatea mare de aparate din comert ti-a provocat frisoane? Te ajutam sa alegi ce-ti trebuie
 
1. Combinatia? Daca ai o familie numeroasa, dar si spatiu mare, poti opta pentru un congelator separat de frigider. E mai practic si economic. Daca nu, e bun si frigiderul clasic.
2. Compartimentare? Stilul american de frigider, cu compartimente speciale pentru bauturi, apa rece si gheata, ofera cele mai multe satisfactii.
3. Clasificarea energetica? Din iulie 2012, in Uniunea Europeana, indicativul A plus este, deja, o cerinta minima obligatorie (iar fiecare plus adaugat indica o economie de 20% a energiei)
4. Compresor? Frigiderele cu doua compresoare sunt cele mai fiabile si economice. Compresorul linear este cel mai nou in domeniu, cel mai rezistent (fiind garantat 10 ani) si cel mai silentios.
5. Antiinghet? Desi e scump, sistemul „No Frost“ isi merita banii. Nu numai ca reduce curentul consumat in plus din cauza ghetii care se depune, in mod normal, in interior, dar  evita formarea condensului si, deci, a mucegaiului.
6. Sistem de racire? Alege unul cu sistem de circulatie a aerului, care permite racirea rapida in compartimentul de alimente proaspete si asigura o temperatura constanta peste tot.
7. Zone cu temperatura diferita? Pe langa cea din congelator (-18°C), din zona generala (4-8°C), ar fi bine sa ai si o lada speciala pentru fructe si legume, cu 0°C, dar si una pentru bauturi, cu 8-12°C.
8. Igiena? Garnitura de la usa ar trebui sa asigure protectie antibacteriana.
9. Nivelul de zgomot?  Nu mai mare de 40 dB.
Concluzii
• A plus – A plus plus plus
• No Frost
• Circulare a aerului
• Zone cu temperatura diferita
Cireasa de pe tort: Frigider inteligent, cu telefon mobil incorporat
Vote it up
503
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza