Cum sa ai o casnicie trainica

Afla de la specialistii chestionati de Reader’s Digest care sunt strategiile pentru a avea un mariaj fericit
 
<p>
Ai calitatile necesare pentru a rezista in timp? Dr. Pepper Schwartz, profesor universitar si sexolog, prezinta cinci modalitati de a-ti analiza sentimentele – si de a-ti dovedi dragostea:

1. Va e greu sa gasiti impreuna solutii la probleme? Nu e vorba de a-ti convinge partenerul ca ai dreptate. Intrebarea este daca puteti gasi cu regularitate o cale de mijloc convenabila.

2. Partenerul ia majoritatea deciziilor? Punctul tau de vedere trebuie ascultat pana la capat, cu atentie, inainte sa luati o decizie impreuna.

3. Nu-si manifesta afectiunea? Nu e vorba doar despre sex. E foarte important sa va tineti de mana si sa va imbratisati. Va bucurati impreuna de un zambet sau de un sarut la sfarsitul zilei?

4. Partenerul tau are o atitudine defensiva? Dar tu? Asuma-ti responsabilitatea si sugereaza-i s-o luati de la capat. Astfel, iti va fi mai usor sa recunosti ca ai gresit.

5. Are o atitudine rigida? Sigur nu vrei ca partenerul tau de viata sa fie impotmolit in rutina. Prioritatile pe care le-ati stabilit acum 20 de ani s-ar putea sa nu mai fie valabile daca unul dintre voi isi pierde locul de munca sau se imbolnaveste.

Concluzia: Daca ai raspuns afirmativ la majoritatea acestor intrebari, e momentul sa te apuci de treaba. Un bun punct de pornire ar fi discutarea raspunsurilor date.

</p>
Vote it up
285
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza