Cum să prevenim durerile de spate

Metode simple de a proteja și întări spatele, pentru a evita durerea
 

Articole similare

Patru persoane din cinci se confruntă la un moment dat cu dureri cronice de spate. Acestea reprezintă o cauză majoră a problemelor de mobilitate și a absențelor de la serviciu. Știind cum să vă protejați și să vă întăriți spatele, vă veți putea reface mai ușor și feri în viitor de noi dureri de spate.

1. Găsiți ritmul potrivit. Excesul de activitate poate afecta spatele la fel de mult ca lipsa ei. Prin urmare, învățați să găsiți ritmul potrivit pentru dvs. și nu faceți prea multe prea curând, mai ales când durerea începe să cedeze.

Continuați lucrul. Studiile arată că persoanele care continuă să lucreze în timpul crizelor dureroase își revin mai repede.

Găsiți echilibrul. O activitate fizică prea intensă sau prea redusă este asociată cu un risc crescut de dureri cronice în partea inferioară a spatelui. Mențineți echilibrul și nu exagerați în nici un sens.

Relaxați-vă. Încordarea poate cauza spasme musculare, care exacerbează durerea și rigiditatea. În plus, grijile cu privire la însănătoșire amplifică stresul.

2. Evitați odihna prelungită în pat. Șederea în pat timp de peste trei zile poate întârzia vindecarea. Dacă nu sunt folosiți, mușchii spatelui devin rigizi și slăbiți, iar controlul este preluat de alți mușchi, ceea ce dezechilibrează coloana vertebrală. Persoanele care continuă să facă mișcare când se confruntă cu probleme ale spatelui au o mobilitate mai bună și mai puține dureri.

3. Îndoiți genunchii. Atunci când luați ceva greu de pe sol, îndoiți genunchii, nu spatele. De asemenea, țineți greutatea aproape de corp, ca pe un copil.

4. Păstrați-vă mobilitatea. Atunci când aveți o problemă a spatelui, este esențial să continuați să faceți mișcare. Cu cât mai repede luați măsuri pentru a vă proteja spatele, cu atât mai repede vă veți reveni.

5. Descoperiți eventualele cauze ascunse. Vorbiți cu medicul înainte de a începe un program de autovindecare. Vă poate prescrie medicamente eficiente pentru combaterea durerii.

6. Faceți pauze când conduceți. În timpul călătoriilor lungi cu mașina, faceți pauze la fiecare 1-2 ore, ieșiți din mașină și plimbați-vă 5 minute, întinzându-vă ca o pisică. Spatele dvs. vă va mulțumi.

7. Fortificați-vă mușchii. Conform specialiștilor, persoanele care au avut dureri în partea inferioară a spatelui timp de peste 3 luni trebuie să urmeze un program de exerciții fizice sub supraveghere autorizată. Scopul este fortificarea mușchilor care susțin spatele, îmbunătățirea flexibilității și sporirea rezistenței. Chiar dacă nu mergeți la un curs, includeți în viața de zi cu zi o gamă largă de activități fizice.

Mersul pe jos. Este o activitate aerobică simplă și eficientă, cu impact redus, care în mod normal provoacă doar dureri minime atunci când spatele dvs. este solicitat. Folosiți un pedometru pentru a vă monitoriza progresul și a vă menține motivația. Țintiți 10.000 de pași pe zi.

Înotul. Stilul crawl și înotul pe spate sunt mai bune decât stilul bras, ce solicită excesiv mușchii spatelui dacă țineți capul deasupra apei.

Yoga. Exercițiile yoga fortifică mușchii spatelui, ameliorează flexibilitatea și echilibrul. Conform unor studii din SUA, persoanele cu dureri în partea inferioară a spatelui care practică yoga se confruntă cu un nivel redus de infirmități, durere și depresie. Un studiu-pilot din SUA a arătat că persoanele cu dureri cronice în zona inferioară a spatelui care au practicat yoga 75 de minute pe săptămână, timp de trei luni, au avut un grad de disconfort mult mai mic.

Pilates. Pilates este o metodă eficientă de a vă fortifica mușchii abdomenului și ai spatelui care susțin coloana vertebrală.

Sursa: Reader’s Digest – “Cele mai bune 1001 sfaturi pentru sănătatea ta”

Vote it up
203
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza