Cum să amenajezi bucătăria

Ce stil să alegi, în funcție de cât timp petreci în această încăpere  
 

Articole similare

Poate nu petreci foarte mult timp în bucătărie sau poate ești pasionat de gătit, ceea ce face ca atenția să îți fie concentrată pe modul în care vei decora această încăpere pentru că, nu-i așa, vei petrece destul de mult timp aici...

În orice caz, bucătăria face parte din locuința ta și de aceea trebuie amenajată corespunzător, ca să se încadreze în peisajul întregului habitat.

Te poți juca cu nuanțele, poți face trimiteri la anii '50, fără să cheltuiești mulți bani, poți crea un decor colorat și vesel în mica ta bucătărie instalată într-un ungher, dar utilă pentru a pregăti un mic dejun sau niște salate.

 

În spirit nomad

Ai o bucătărie mică, sinistră? Transform-o repede, cu cheltuieli minime, într-un loc agreabil și curat, apelând la vopseaua turcoaz, pe care o aplici pe pardoseală, blaturi și pe ușă.

Pentru gătit, pe blat așază un mic reșou alimentat cu gaz, iar pentru a masca butelia, înfășoar-o într-un sarong indonezian. Astfel, ea devine un element decorativ al bucătăriei.

Amenajează rafturi deschise pentru că bolurile și ceștile din ceramică multicoloră înveselesc încăperea. Perfecte și pentru bugetele reduse sunt vesela și suportul de vase din inox, care se găsesc în bazare și sunt potrivite pentru gătit, servit și depozitare.

Apelează la doua robinete de grădină, din alamă, care pot înlocui banalul robinet de bucătărie.

Dacă dorești, poți acoperi blatul de lucru cu plăci vechi de faianță, gasite prin casă, în combinație cu plăci de ciment potrivite pentru acoperirea spațiilor libere.

Cum poți masca partea de jos, puțin deteriorată, a unui perete? Folosește o vopsea de culoare mai închisă, subliniată eventual și de o bandă roșie. În acest fel vei proteja porțiunea și de murdărie;

Ai o fereastră în mica ta bucătărie și nu stii cum să profiți de ea? Pentru a întregi decorul, vopsește lemnăria ferestrei în același ton cu partea inferioară a peretelui.

 

O bucătărie clasică și sic

Bucătăria ta foarte modernă se poate îmbogăți cu elemente clasice, preluate din cămările de altădată, cum ar fi marile etajere și lavoarul destul de adânc. Acum îți poți realiza un decor retro, totodată șic și confortabil. O idee ar fi să faci o vizită târgurilor de vechituri.Ce zici de o bucătărie în totalitate din lemn? Achiziționează niste rafturi care să se asemene cu o bibliotecă imensă, dotată cu o scară pentru accesul la stivele de sus, cu etajere destul de late pentru a depozita confortabil maximum de veselă. Cu un aspect destul de plăcut, masca de chiuvetă poate fi realizată cu minimum de cheltuială, din scânduri pline, albite pur și simplu cu vopsea acrilică diluată.Poți asocia modernitatea unui mobilier profesional din inox cu farmecul unei mese de atelier, achiziționată de la târgul de vechituri, și cu o colecție de vechi obiecte casnice. Cumpără farfurii vechi, pictate, pe care le poți agăța deasupra mesei. Apelează la o serie de etajere cu fixare invizibilă, pe care le folosești ca suporturi drăguțe pentru un set de carafe, realizate din sticlă suflată, și pentru borcanele de dulcețuri de casă. De-a lungul etajerei poți suspenda cești de cafea de forme și mărimi diferite - o idee decorativă ușor de preluat, fixând cârlige mici pe muchia etajerei. Ușile mobilierului pot fi decorate cu cifre pictate (folosește șabloane pentru a le picta).Îți dorești o bucătărie călduroasă și tradiționala? Poți porni de la o masă de lemn, acoperită de o față de masă tradițională în carouri roșii... De un roșu strălucitor, frigiderul foarte vechi a fost revopsit de către un tinichigiu cu o vopsea spary - iată o idee excelentă pentru a da un nou look unui frigider vechi. Peste mobila din lemn, ale cărei multiple sertare erau altădată rezervate ingredientelor și condimentelor de tot felul, așază o placă de marmură drept blat de lucru. La fel ca în bucătăria bunicii, perdelele încrețite, din pânză subțire, îmbracă partea de jos și de sus a ferestrei - o soluție extrem de simplă pentru a da o tentă de vechi unei bucătării.O bucătărie ca o debara? Nimic mai simplu. Poți crea una romantică, cu un farmec desuet împrumutat din bucătăria bunicilor tăi, cu blat de marmură și elemente decorative din lemn decupat. Lavoarul paralelipipedic este încastrat în blatul de lucru din marmură - alimentat de un robinet retro, din cupru, are o frumoasă profunzime. Animă puțin atmosfera vopsind pereții în galben viu și decorând frigiderul cu abțibilduri reprezentând flori de mac. Pe perete, apelează la două bare magnetice care folosesc pentru prinderea unui set de cuțite.

Sursa: eva.ro

Vote it up
237
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza