Cum să n-o dai în bară

Respectă aceste 11 reguli, ca să nu-ți strici ziua
 

 

Spălatul rufelor, povestirea unui banc, folosirea cuptorului cu microunde: sunt mari şanse să nu le fi făcut cum trebuie ani de zile, fără ca măcar să-ţi fi dat seama. Încearcă aceste trucuri, care te ajută să economiseşti timp şi bani şi să fii mai încrezător.

ORA 8:30 • N-o da în bară când pregăteşti ceaiul

Greşit: Să laşi pliculeţul cu ceai în cană până când ceaiul este suficient de rece pentru a-l bea.

Ideal: Ţine pliculeţul cu ceai în apa fierbinte doar două minute, toarnă laptele şi aşteaptă alte şase minute pentru ca, atunci când iei prima înghiţitură, ceaiul să aibă temperatura ideală de 60 de grade Celsius. Abandonând pliculeţul în cană, vei avea doar o fiertură amară.

ORA 9:30 • N-o da în bară când te speli pe dinţi

Greşit: Să foloseşti o periuţă de dinţi din păr natural.

Ideal: Deşi o periuţă din păr natural poate părea de o calitate mai bună, de fapt este o capcană pentru bacterii. Cumpără o periuţă din fibre sintetice, care nu sunt poroase şi permit ca bacteriile să fie îndepărtate cu uşurinţă prin spălare. Schimbă periuţa la fiecare trei luni sau după ce te-ai îmbolnăvit (pentru a evita o nouă infecţie).

ORA 10:00 • N-o da în bară când stai pe scaun

Greşit: Să stai picior peste picior.

Ideal: Pentru a evita durerile de spate, distribuie-ţi greutatea echilibrat: îndoaie genunchii la 90 de grade, ai grijă ca spatele să atingă spătarul scaunului, fixează cu fermitate oasele bazinului în poziţia corectă. Şi nu sta încordat. Pentru a accentua curbura naturală a coloanei, trage umerii spre spate şi relaxează-te un pic... uh!

ORA 11:00 • N-o da în bară stricându-ţi vederea

Greşit: Să nu modifici luminozitatea monitorului de la computer.

Ideal: Ajustează luminozitatea ecranului astfel încât aceasta să corespundă ambientului şi poziţionează monitorul astfel încât marginea de sus a acestuia să se situeze la nivelul ochilor. Ca să nu-ţi obosească ochii, adoptă regula 30-30-30: pentru fiecare 30 de minute petrecute la computer, îndepărtează-te de acesta la o distanţă de 30 de paşi, timp de 30 de secunde.

ORA 13:15 • N-o da în bară când încălzeşti prânzul

Greşit: Să pui pur şi simplu o farfurie cu mâncare la microunde.

Ideal: Pune odată cu mâncarea şi o cană cu apă sau un şerveţel de hârtie umezit în cuptorul cu microunde, pentru a evita deshidratarea alimentelor. Efectul obţinut: eliberarea treptată a aburului va păstra mâncarea suculentă.

ORA 16:30 • N-o da în bară când spui bancuri la birou

Greşit: Să uiţi poanta în timp ce spui bancul.

Ideal: Notează-ţi următorul banc amuzant pe care îl auzi aşa cum ai nota o reţetă culinară – o listă de ingrediente care să includă momentele principale ale poveştii şi pauzele de efect – şi memorează-le spunând gluma câtorva persoane. Şi nu începe nicioadată cu „Am auzit cel mai tare banc“... – vei crea­ aşteptări prea mari.

ORA 18:30 • N-o da în bară când ieşi la plimbare

Greşit: Să te dai cu un parfum flORAl, care atrage ţânţarii.

Ideal: Foloseşte arome de bază precum vanilie, lavandă şi cedru, care au proprietatea de a respinge insectele femele (care, de fapt, sunt singurele care înţeapă – masculii se mulţumesc cu zahăr şi nectarul plantelor). Pentru a le îndepărta cu totul, toarnă o mixtură dintr-o lingură de ulei de roiniţă, două ceşti de oţet din vin, o ceaşcă de apă şi o ceaşcă de ulei de baie într-un recipient cu pulverizator, pentru a-ţi stropi din când în când pielea.

ORA 19:00 • N-o da în bară când pui benzină

Greşit: Să pui prea mult combustibil în rezervor.

Ideal: Dacă rezervorul s-a umplut şi preţul afişat este 99,98 lei, nu adăuga pâna la 100 de lei. Dacă pui prea mult combustibil în rezervor, acesta poate da pe afară şi strica sistemul antipoluare, iar repararea acestuia este foarte costisitoare.

ORA 19:30 • N-o da în bară când prepari cina

Greşit: Să rămâi fără ingrediente şi să-ţi dea lacrimile când toci ceapa.

Ideal: Când vrei să pui ceva la cuptor, dacă ai cu un ou mai puţin, înlocuieşte-l cu un amestec din două linguri de suc de lămâie şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Iar dacă ai folosit ultima picătură de lapte, amestecă o ceaşcă de apă cu o jumătate de lingură de unt topit. Pentru a tăia ceapă fără să lăcrimezi, ţine-o în frigider 30 de minute înainte de a te apuca să o toci. De ce? Celulele unei cepe reci reacţionează mai lent când sunt tăiate, oferindu-ţi mai mult timp pentru tocat înainte să se producă efectul iritant. Porneşte apoi sistemul de ventilaţie al cuptorului – va împiedica acidul sulfenic pe care îl degajă leguma să se îndrepte spre ochii tăi şi să-i irite.

ORA 20:45 • N-o da în bară când speli rufe

Greşit: Să nu scoţi corect petele din ţesături şi să-ţi intre la apă hainele.

Dacă hainele au pete dificile: Aplică soluţia specială dinspre marginea petelor spre interior, pentru a împiedica petele să se extindă. Dacă nu ai la îndemână o soluţie specială pentru eliminarea petelor, încearcă să foloseşti o soluţie din două părţi apă şi o parte alcool pentru frecţii sau, pur şi simplu, lasă rufele pătate la înmuiat peste noapte în apă călduţă.

Dacă hainele s-au îngălbenit din cauza clorului: Spală-le în apă în care ai dizolvat o lingură de bitartrat de potasiu.

Dacă s-au înăsprit prosoapele de baie: Balsamul de rufe miroase bine, dar poate să facă prosoapele mai puţin absorbante. Dacă le-ai pus deja la spălat când citeşti aceste rânduri, redă-le moliciunea adăugând o ceaşcă de oţet rafinat la clătit.

Dacă ţi-a intrat la spălat puloverul de lână: Ţine-l o jumătate de oră într-o soluţie din apă şi balsam de păr. Cu puţin noroc, fibrele se vor descurca, iar puloverul tău va reveni la mărimea iniţială.

ORA 22:00 • N-o da în bară când faci dragoste

Greşit: Când femeile spun că este vorba despre o limbă prea entuziastă, sau când bărbaţii se plâng că partenera nu deschide gura suficient (aceste păreri contradictorii ar putea conduce la concluzia că „sexul dezbină”?!).

Ideal: Cercetătorii consideră că bărbaţii îşi folosesc limba când sărută într-o încercare inconştientă de a transfera testosteron, ceea ce ar creşte apetitul sexual al partenerei. Pe de altă parte, femeilor le place să fie sărutate (şi) în alte locuri, cum ar fi pe gât sau urechi, nu doar pe buze. Compromisul câştigător: combină sărutările uşoare cu buzele şi limba cu sărutări pe gât şi urechi pentru cele mai satisfăcătoare rezultate.

 

Vote it up
119
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza