Cum să gătești caracatiță

Nu te încumeți să prepari acasă delicatesa verii? Chef Răzvan Alexandru, de la Octopus, ne-a dezvăluit cum se face.
 

Chef Răzvan, eminența cenușie din spatele inegalabilelor rețete cu pește și fructe de mare de la restaurantul Octopus Contemporary Mediterranean, s-a format la legendarul elBulli de pe Costa Brava, cotat cu maximum - adică trei stele - în exclusivistul Ghid Michelin, sub îndrumarea lui Ferran Adrià, unul din gastronomii celebri ai Europei. A trecut apoi pe la Bon, rafinatul restaurant franțuzesc din Centrul Vechi, și pe la emisiunea TV Top Chef.

Filozofia de viață a lui Chef Răzvan Alexandru e pe gustul nostru: "Îmi place să ofer oamenilor senzații, oamenii să-și mai amintească și peste câțiva ani: «Băi, am fost acum trei ani și mi-a arătat un nebun chestia asta!» Asta e cea mai mare bucurie pe care o pot avea. Să fii în amintirea unui om."

Așa că am profitat de asta și ne-am încumetat să-l întrebăm care e secretul caracatiței bine făcute. Iată ce am aflat:

“Caracatița se scufundă în apă clocotită, de nouă ori, fără grabă”, ne-a explicat Chef Răzvan. “Apa în care fierbe trebuie să aibă, pe cât posibil, aceeași concentrație a sării pe care o are marea unde creatura a crescut.

Ce puteți face mai departe cu ea? Porționați-o și condimentați-o doar cu sare și piper, pentru a nu-i perverti aroma de mare pe care o poartă. Trageți-o rapid la tigaie și … gata. Așezați-o cuminte lângă un buchet de legume.

Am învățat trucul cu cele nouă scufundări de la Paco Llopis, bătrânul bucătar al celui mai bun restaurant din Vinaros, Spania. Și, până acum, a funcționat perfect de fiecare dată.”

 

 

Vote it up
608
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza