Cum să alegi salteaua potrivită

Cinci criterii esențiale, pentru o selecție ușoară și corectă
 

Articole similare

Alegerea saltelei potrivite pentru tine și familia ta nu este un lucru facil. Diversitatea materialelor din care acestea sunt realizate și caracteristicile acestora îngreunează procesul de selectie, iar timpul alocat acestei activități crește pe măsură ce noi tehnologii sunt introduse de către producători. Însă specialiștii magazinului www.saltele-online.ro evidențiază cinci criterii esențiale pentru o alegere cât mai ușoară și mai corectă a saltelei:

1.    Gradul de presiune al saltelei. Acest indicator este foarte important în alegerea unei saltele, numărul cât mai mare al punctelor de presiune conferind o susținere cât mai corectă a coloanei vertebrale, asigurând astfel relaxarea totală a corpului. Pe o scară de la 1 la 10, valorile inferioare ale gradului de presiune se regăsesc la saltelele ce utilizează plasă din miez elastic, iar valorile superioare se regăsesc la saltelele din latex, spumă de memorie sau gel. Bineînțeles, cele mai potrivite sunt saltelele cu un grad de presiune cât mai mare.

2.    Gradul de circulație a aerului. Gradul de circulație a aerului prin interiorul saltelei are ca efect răcorirea a pielii si/sau absorbția și disiparea umezelii apărute la nivelul pielii. Astfel, trebuie să alegem acele saltele care utilizează materiale naturale (îmbrăcămintea saltelei cu grad de bumbac sau cu mătase naturală cât mai mare), materiale gen latex (care permit evaporarea umidității în lanțul de celule ce corespund una cu alta) sau materiale poliuretanice speciale ce permit aerisirea saltelei. Pe o scară de la 1 la 10, gradul cel mai înalt este atribuit saltelelor care lasă pielea să respire, nu absorb mirosurile, înlătură umezeala, sunt antialergice și antibacteriere, permit un somn de calitate, odihnitor.

3.    Gradul de elasticitate. Acest indicator este dat de modul de construcție și de rigiditatea elementelor din care este compusă salteaua, ce au drept consecință reacția la greutatea persoanelor ce le folosesc. Această reacție este foarte vizibila în timp prin gradul de deformare al saltelei. Cu cât o saltea este mai elastică, această este mai moale și mai putin "închegată". Saltelele mai fragile au un grad de elasticitate mai mare. Acest grad de elasticitate recomandă și greutatea persoanei ce poate utiliza fiecare tip de saltea. De exemplu, specialiștii magazinului de saltele www.saltele-online.ro recomandă, pentru o persoană cu greutatea între 70-75 kg, o saltea cu grad de elasticitate 3 din 10.

4.    Gradul de confort. Gradul de confort este dat de senzația de relaxare resimțită la utilizarea saltelei. Această senzație diferă de la o persoană la alta în funcție de obisnuința fiecăreia de a dormi pe un suport mai moale sau mai dur. Unele persoane se simt cel mai bine pe o saltea "de puf", iar altele pe o saltea "de scândură". Cu cât materialele folosite sunt de mai bună calitate și/sau în cantitate mai mare, cu atât gradul de confort va crește. Să nu uităm că salteaua este o alegere subiectivă, de aceea specialiștii în saltele recomandă să testați înainte de a cumpăra.

5.    Comportamentul la mișcare. Acesta se referă la caracteristica saltelei de a absorbi mișcările unuia din parteneri pentru a nu deranja somnul celuilalt. Acest efect se simte cu preponderență la saltelele clasice, pe plasă de miez elastic, deoarece acestea au arcurile interconectate între ele. La saltelele realizate din materiale nonmetalice sau cu arcuri încasetate separat, efectul este mult diminuat sau dispare cu desăvârșire.

Saltelele cu spumă de memorie și latex sunt cele mai potrivite pentru a diminua efectul de val și pentru a ne asigura, atât nouă personal, cât și partenerului, un somn liniștit.

Dacă ții cont de aceste sfaturi și ceri sfatul unui specialist, vei reuși să alegi cea mai potrivită saltea pentru tine și familia ta, într-un timp mult mai scurt. 

Sursa: eva.ro

Vote it up
349
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza