Cum reusim sa ne facem mai mult timp pentru noi

Toti avem nevoie de timp, ca sa ne relaxam si sa fim noi insine
 

Altminteri, e posibil sa fim coplesiti de presiunile care ii afecteaza pe majoritatea oamenilor. A avea grija de noi nu inseamna sa ne rasfatam, ci este un lucru esential pentru sanatatea noastra fizica si psihica. Daca sunteti genul de persoana care isi neglijeaza propriile nevoi, deoarece mereu face cate ceva pentru altii, poate fi nevoie sa-i invatati sa va ofere mai mult spatiu personal. Iata cateva sugestii:

• Notati cat timp dedicati treburilor casnice in cursul unei zile. Ceilalti membri ai familiei vor fi surprinsi cand le veti arata rezultatele – si aceasta poate fi motivatia de care aveti nevoie pentru a reduce timpul dedicat muncii in gospodarie.

• Spuneti-le membrilor familiei ca trebuie sa impartiti treburile gospodaresti si ca pot decide cine ce anume va face (sunt sanse mai mari sa se ocupe de o anumita sarcina daca o aleg ei insisi).

• Daca aveti tendinta sa va asumati prea multe sarcini la serviciu, delegati unele dintre ele membrilor echipei dvs.

• Daca este esential sa va ocupati de anumite sarcini, gasiti o metoda mai eficienta de a le indeplini. De pilda, ati putea imparti unele dintre ele cu un prieten.

• Vorbiti despre nevoia dvs. de a avea un spatiu personal si decideti unde va fi. Cel mai important este sa alegeti un loc unde puteti petrece putin timp, fara sa fiti deranjat de nimeni.

• Fiti realist si impartiti proiectele mari in etape marunte. E mai bine sa faceti cate ceva o jumatate de ora pe zi in loc sa asteptati ziua libera.

• Renuntati la treburile inutile. Nu trebuie sa calcati toate rufele si nici sa spalati masina atat de des. Deseori, scuza pentru a nu face ceva pentru sufletul dvs. este „Voi face asta cand voi avea timp“. Dar nu veti gasi niciodata timp decat daca sunteti hotarat sa faceti ce vreti. 

Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza