Cum reduceti incarcatura glicemica

Incarcatura glicemica ia in calcul si cantitatea de carbohidrati din alimente
 

Termenii „indice glicemic“ si „incarcatura glicemica“ se aplica alimentelor individuale, indicand cat de mult si cat de repede maresc nivelul de zahar din sange carbohidratii continuti in alimentul respectiv. Incarcatura glicemica ia in calcul si cantitatea de carbohidrati din alimente. Alimentele cu incarcatura glicemica redusa – leguminoasele, cerealele integrale, painea integrala si nucile – au un impact mai scazut asupra glicemiei decat cele cu o incarcatura glicemica mare, ca orezul alb, spaghetele, cartofii, fulgii de porumb si bauturile cu zahar.

Un aport sporit de alimente cu incarcatura glicemica redusa va mentine glicemia la un nivel constant, evitand ameteala si tremuraturile asociate cu scaderea nivelului de zahar din sange, ce urmeaza de obicei dupa o crestere brusca.

Vote it up
5
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza