Cum putem combate sforaitul?

In multe cazuri, secretul unor nopti linistite consta intr-un proiect mai complicat – si anume scaderea in greutate
 

Daca aveti obiceiul sa sforaiti, iar cineva va reproseaza asta, ar fi bine sa luati masuri. Nu numai pentru o relatie armonioasa ci, in primul rand, pentru sanatatea dumneavoastra. Schimbarea pozitiei de somn poate fi suficienta pentru a rezolva problema, dar, in multe cazuri, secretul unor nopti linistite consta intr-un proiect mai complicat – si anume scaderea in greutate.

Nu mancati si nu beti inainte de culcare. Evitati mesele imbelsugate si bauturile alcoolice cu trei ore inainte de culcare. Acestea provoaca relaxarea excesiva a muschilor din interiorul gatului.
Renuntati la fumat. Fumul de tigara irita membranele mucoase, ceea ce duce la inflamarea gatului si ingustarea cailor respiratorii. De asemenea, fumatorii au mai multe probleme cu congestia nazala.
Treceti in revista ce medicamente luati. Unele dintre acestea – printre care si somnifere sau sedative – agraveaza sforaitul.
Mariti umiditatea aerului. Aerul uscat favorizeaza sforaitul. Instalarea in dormitor a unui umidificator sau vaporizator cu aburi mentine umiditatea cailor respiratorii.
Dormiti pe o parte. Fireste, nu exista nici o garantie ca veti ramane astfel, dar cel putin culcati-va asa. Cand dormiti pe spate, limba si bolta palatina se sprijina de partea din spate a gatului, blocand caile respiratorii.
Ridicati-va. Puneti cateva perne in plus, ca sa stati cu capul ridicat.
Dati jos cateva kilograme. Daca slabiti, se reduce contractia cailor respiratorii.
Tineti narile deschise. Puteti folosi in acest scop benzi nazale cumparate de la farmacie. Acestea ridica si deschid narile, pentru a favoriza patrunderea aerului.
Scapati de alergeni. Pentru a combate con­gestia nazala, indepartati alergenii, dand cu aspiratorul. Schimbati des cearceafurile si fetele de perna.
Faceti gargara cu o apa de gura cu menta. Aceasta are ca efect contractarea mucoa­selor din nas si din gat.

Vote it up
135
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza