Cum previi cancerul ovarian

Femeile care alapteaza copilul cel putin 13 luni au un risc cu 63% mai scazut de a se imbolnavi
 

<p>

Femeile care alapteaza prezinta un risc scazut de a suferi de cancer ovarian. Aceasta este concluzia oamenii de stiinta australieni, care au studiat 493 de femei diagnosticate cu aceasta boala si 472 de femei care erau sanatoase din punct de vedere clinic.

Cercetatorii sunt de parere pentru a beneficia de aceasta protectie impotriva unei boli care este responsabila de 5% din numaraul total de decese inregistrat in randul femeilor, proaspetele mame ar trebui sa alapteze copilul cat mai mult timp cu putinta.

Cotianul britanic Daily Mail noteaza ca prevenirea cancerului nu este singurul efect pe care alaptatul il are asupra organismului. Specialistii sunt de parere ca asceasta metoda de hranire a copilului ofera corpului mamei o protectie impotriva diferselor afectiuni.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au rugat voluntarele implicate in studiu sa raspunda unui set de intrebari care cuprindea date cu privire la faptul daca au alaptat sau nu si pentru cat timp.

Rezultatele au aratat ca femeile care au alaptat copilul pentru cel putin 13 luni au avut un risc cu 63% mai scazut de a dezvolta cancerul ovarian decat cele care au alaptat mai putin de sapte luni.

Mamele care au avut trei copii si au alaptat in total 31 de luni au avut cu 91% mai putine sanse sa dezvolte boala.

</p>

Vote it up
128
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza