Cum pastrati alimentele in conditii sigure

Mancarea trebuie sa va mentina sanatos, nu sa va imbolnaveasca. Daca o preparati atent, veti reduce considerabil riscul de a va imbolnavi
 

Nu va bazati pe simturi, fiindca microbii nu se vad, iar mancarea poate mirosi bine, chiar daca e stricata. Ce e de facut?

Atentie la decongelarea alimentelor. Cel mai bine este sa lasati alimentele la dezghetat in frigider, peste noapte. Daca va grabiti, puneti produsul intr-o punga de plastic si cufundati-l in apa rece, schimband apa o data la 30 de minute. Puteti folosi si cuptorul cu microunde, dar mancarea trebuie gatita imediat ce s-a dezghetat.

Faceti cumparaturile in ordinea corecta. Cumparati intai bunurile neperisabile, apoi legumele si fructele, dupa aceea carnea si, in final, alimentele congelate.

• Verificati temperatura din frigider. Cumparati un termometru pentru frigider si verificati daca temperatura este de maximum 4,5°C in frigider, iar cea din congelator de -18°C.

Faceti ordine in camara. Alimentele acide din conserva, precum rosiile, grepfrutul si ananasul, pot fi pastrate maximum 18 luni. Altele se pot pastra intre 2–5 ani, avand grija sa nu fie deformata cutia si eticheta sa fie lizibila.

Spalati, spalati, spalati. Spanacul poate fi contaminat cu E.coli, pepenele galben cu salmonella... chiar nimic nu e sigur pe lumea asta? Din pacate, nu. Spalati fructele si legumele proaspete sub jetul de apa de la robinet, indiferent daca e vorba despre un ciorchine de struguri sau despre o portocala. Inlaturati frunzele exterioare de la varza sau salata verde. Nu lasati legumele sau fructele taiate la temperatura camerei mai mult de o ora.

 

Vote it up
103
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza