Cum obținem mai mult timp pentru noi

A avea grijă de noi nu înseamnă să ne răsfățăm, ci este un lucru esențial pentru sănătatea nostră fizică și psihică. 
 

Toți avem nevoie de timp ca să ne relaxăm și să fim noi înșine. Altminteri, e posibil să fim copleșiți de presiunile care afectează majoritatea oamenilor. Dacă sunteți genul de persoană care își neglijează propriile nevoi deoarece mereu face câte ceva pentru alții, poate fi nevoie să-i învățați să vă ofere mai mult spațiu. Iată câteva sugestii:

 

•Notați cu atenție cât timp dedicați treburilor casnice în cursul unei zile. Ceilalți membri ai familiei vor fi surprinși când le veți arăta rezultatele – și aceasta poate fi motivația de care aveți nevoie pentru a reduce timpul dedicat muncii în gospodărie.

 

•Spuneți-le membrilor familiei că trebuie să împărțiți treburile gospodărești și că pot decide cine ce anume va face (sunt șanse mai mari să se ocupe de o anumită sarcină dacă o aleg ei înșiși).

•Dacă aveți tendința să vă asumați prea multe sarcini la serviciu, delegați unele dintre ele membrilor echipei dvs.

 

•Dacă este esențial să vă ocupați de anumite sarcini (de pildă, sunteți singurul șofer), găsiți o metodă mai eficientă de a le îndeplini. De pildă, ați putea împărți unele dintre ele cu un prieten, lucrând alternativ câte o săptămână.

 

•Vorbiți despre nevoia dvs. de a avea un spațiu personal și decideți unde va fi. Cel mai important este să alegeți un loc unde puteți petrece timp fără să fiți deranjat de nimeni.

 

•Stabiliți o întâlnire cu dvs. înșivă pentru a face lucrurile pentru care n-aveți niciodată timp. Fiți realist și împărțiți proiectele mari în etape mărunte. E mai bine să faceți câte ceva câte o jumătate de oră pe zi în loc să așteptați ziua liberă, care poate că nu va veni niciodată.

 

•Renunțați la lucrurile inutile. Nu trebuie să călcați toate rufele. Întrebați-vă dacă e esențial să spălați mașina atât de des. Deseori, scuza pentru a nu face ceva este “Voi face asta când voi avea timp.”Realitatea e că nu veți găsi niciodată timpul necesar decât dacă vă angajați să faceți ce vreți. 

Vote it up
99
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza