Cum ne trezim dimineata

Sunetul alarmei de la ceas ne poate stresa. Din fericire, exista alternative
 
<p>
Cui nu i-a venit sa arunce pe geam telefonul sau ceasul cand alarma a inceput sa tipe? De cate ori n-ati simtit ca nici un sunet, melodie sau mesaj n-ar putea sa imblanzeasca brutalitatea trezirii in momentul in care somnul e mai dulce?
Nimic nu e mai potrivit pentru sanatate si buna dispozitie decat o trezire naturala, blanda, fara sunetul strident al alarmei care face inima sa-ti sara din piept. Ziua poate incepe cu un nivel ridicat de stres, cand tipatul enervant al telefonului ne rupe cu brutalitate din taramul viselor, sau calm, daca sunetul pe care l-am ales pentru alarma este unul placut. Ce e de facut asadar?
•    Cea mai buna metoda de trezire este calea naturala. Insa cati dintre noi isi permit acest lux? Cand acest lucru nu este posibil, putem folosi o metoda cu vibratii linistitoare, care sa ne dea senzatia ca ne-am trezit singuri. In felul acesta, evitam accelerarea batailor inimii sau a presiunii sangelui si, implicit, a hormonilor de stres.
•    Melodiile clasice pot fi o cale mult mai blanda decat sunetul dusmanos al alarmei sau decat stirile negative ale unui post de radio.
•    Muzica ambientala, relaxanta poate evita pomparea adrenalinei si a stresului.
Ceasul cu alarma Zen, cu diferite sunete tibetane, care se aud la anumite intervale de timp este o o optiune care evita panica trezirii bruste.
</p>
Vote it up
220
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza