Cum ne slabesc batoanele

Aceste produse nu sunt remedii minune care, odata consumate, vor determina scaderea ponderala
 
<p>Indulcitorii artificiali au inceput prin a fi folositi in alimentatia diabeticilor, iar in timp utilizarea lor s-a extins si in cadrul regimurilor de slabire. Supravegherea aportului de glucide, masurarea nivelului glicemic fac parte din gesturile cotidiene ale persoanelor care sufera de diabet zaharat. In fata cresterii numarului de persoane care sufera de aceasta afectiune, regimul alimentar a evoluat si se amelioreaza gratie utilizarii noilor alimente care contin indulcitori sau ”zahar fals”, se arata pe MedLive.ro .
Acesti indulcitori inlocuiesc zaharurile rafinate care determina cresterea brusca a glicemiei sanguine agresand pancreasul. Ei sunt reprezentati in special de: aspartam, acesulfam-K, zaharina, ciclamat de sodium, taumatina. Spre deosebire de zaharurile rafinate, indexul glicemic al acestor indulcitori este nul, ele sunt molecule de sinteza, adica produsi nenaturali. Amestecati cu alimentele , ei dau un gust dulce fara a creste nivelul glicemic dupa ingestia lor. In acest fel persoanele diabetice pot folosi aceste produse fara riscul de a face hiperglicemie. Sunt utilizati cu deosebit succes si in scopul reducerii numarului de calorii ingerate in dietele de slabire.
Intr-adevar indulcitorii au o putere de indulcire superioara zaharurilor naturale, fiind nevoie de o cantitate de patru ori mai mica de indulcitor pentru a avea un gust echivalent cu zaharul normal.
Alte produse aflate pe piata si care se pare ca ajuta la scaderea in greutate sunt batoanele de “slabit”- in ce fel ajuta acestea la scaderea ponderala?
Nu exista produse minune de slabit cum nu exista nici batoane “de slabit” care va vor face sa dati jos kilograme. Se confunda adeseori aceste batoane cu produse care o data consumate vor determina scadere ponderala indiferent de consumul altor alimente in cursul unei zile.
Exista insa cateva avantaje pe care le ofera in timpul unui regim alimentar:
•    sunt usor de purtat in geanta, putand inlocui o gustare in timpul zilei sau chiar o masa;
•    sunt folosite intr-un regim de slabire cu 5 mese pe zi de exemplu, ca gustari.
Din punct de vedere al continutului caloric aceste batoane in general, sunt de doua tipuri:
•    cu continut caloric pana in 200 Kcal/ baton- folosite ca gustari in regimurile de slabire;
•    cu continut caloric peste 200 Kcal si pana la 450 kcal- utilizate pentru a lua in greutate, mai ales pentru persoanele care practica body-building si urmaresc cresterea masei musculare.
Cititi mai multe informatii despre acest subiect pe blogul dr. Alin Popescu.</p>
<p> Cu 300 euro rata cumperi casa de 65.000 euro. Aplica la credit </p>
 
Vote it up
368
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza