Cum funcționează coenzima Q10

Studiile demonstrează că este foarte bună pentru persoanele hipertensive
 

Substanta aflata in mod natural in organism - si mai ales in inima -, coenzima Q 10 mareste eficienta enzimelor care ajuta celulele sa produca energie. Daca primesti suficienta, muschiul cardiac va functiona perfect.

Beneficii pentru inima

Studiile arata ca Q10 poate fi un suplimet folositor, mai cu seama in cazul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca sau au inima slabita. Ea actioneaza ca un antioxidant, ducand la neutralizarea daunelor produse de radicalii liberi.

Cum actioneaza?

Poate ajuta muschiul cardiac vatamat sa se fortifice. In anii '50 cercetatorii au observat pentru prima data ca persoanele suferinde de afectiuni ale inimii aveau un nivel scazut de Q10. In cadrul unui studiu efectuat de-a lungul a 12 luni pe 2.500 de pacienti cu insuficienta cardiaca, la 80-% din bolnavii care luau coenzima Q10 s-a remarcat o ameliorare – retineau mai putin lichid, li se atenuase insuficienta respiratorie si dormeau mai bine.

Poate tine sub control tensiunea arteriala. Unii specialisti arata ca o treime din populatia hipertensiva are un nivel scazut de Q10. Cand cercetatorii americani au administrat suplimente Q10 unui numar de 85 de persoane avand astfel de probleme, 55% au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale.

Poate compensa pierderile cauzate de statine. Unii cardiologi recomanda un adaos de Q10 daca faci un tratament pe baza de statine, pentru ca aceste medicamente blocheaza producerea coenzimei Q10 in ficat – un efect secundar care, in opnia unor experti, ar trebui semnalat in prospecte.

Ce sa cumperi

Pentru o mai buna absorbtie cauta capsule cu coenzima Q10 intr-o baza uleioasa.

Doza optima: 100 mg pe zi

Atentie – poate sa reduca eficacitatea medicamentelor anticoagulante.

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza