Cum calmati pielea arsa de soare sau ranita

Anu­­mite pre­­pa­­ra­­te naturiste va pot ajuta pielea sa se vindece re­­pede si bine
 

Indiferent daca pielea a fost afectata de o rana, julitura, arsura sau oparire, dupa ce ati luat ma­­surile esentiale de prim ajutor, anu­­mite pre­­pa­­ra­­te naturiste, uleiuri esentiale si creme va pot ajuta pielea sa se vindece re­­pede si bine, redu­­cand astfel aparitia cica­­tricilor. Diluati uleiurile esentiale intr-un ulei de baza inainte de a le aplica pe piele. Folositi pana la 12 picaturi in 6-8 lingurite de ulei de baza precum cel de mig­­dale sau de seminte de struguri. Exceptie face uleiul de levantica, acesta putand fi aplicat fara a fi diluat. Iata cateva sugestii specifice:

Ranile sau arsurile recente. Incercati gelul cu aloe vera sau uleiurile esentiale de levan­­tica, ca­­tina sau radacina de morcov. Puteti aplica o infuzie rece de cretisoara sau de sunatoare (mai ales in cazul arsurilor) pe zo­­­­na afectata. Un­­guentul cu galbenele este renumit pentru calitatile vindecatoare si poate fi folosit pentru diverse leziuni minore ale pielii.

Arsurile solare. Calmati pielea inflamata apli­­cand hamamelis sub forma de lichid sau gel ori un gel cu galbenele sau aloe vera. O alta vari­­an­­ta este sa aplicati o compresa re­­ce inmuiata intr-o infuzie de galbenele us­­cate sau ulei esen­­tial nediluat de levantica sau ulei esential de catina diluat intr-un ulei de baza. In ciuda con­­vingerii populare, apli­­carea de iaurt nu re­­pre­­zinta un remediu efi­­cient pentru arsurile solare.

Cicatricile. Uleiul din seminte de macese sti­­muleaza vindecarea cicatricilor si verge­­tu­­rilor. Incercati si uleiul diluat de serlai (nu-l folositi in timpul sarcinii) sau de neroli (din flori de por­­tocal amar) ori uleiul nediluat de levantica.

Vote it up
126
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza