Cum alegi un TV inteligent

Nascut din mariajul dintre computer si televiziune, asa numitul smart TV este tot mai cautat. Iata cateva ponturi inainte de a cumpara unul
 

<p>

Acest aparat inteligent combina imaginea minunata a unui televizor digital, cu functiile multiple ale unui computer, inclusiv cele furnizate prin internet.

– Procesor
Un smart TV are si asa ceva. Si ar trebui sa fie unul de tip dual-core. (Anul viitor vor fi disponibile chiar procesoare quad-core, care vor oferi o capacitate de gestiune si mai mare).

– Functii integrate
O conexiune Wi-Fi: iti va oferi posibilitatea sa-ti conectezi TV-ul la orice aparat digital din casa (computer, smart phone, etc.) si sa creezi astfel o mica retea domestica. De asemenea, trebuie sa dispuna si de un program de acces la internet, dar si de functia AllShare, prin care poti sa controlezi, de pe TV, muzica, filmele si fotografiile stocate pe dispozitivele din casa. Si nu uita de aplicatia Skype, pentru video-conversatii.

– Control
Uita de telecomenzi! Poti sa interactionezi cu televizorul tau prin telefon. Iar cele mai avansate pot fi comandate si prin voce sau miscarea mainii.

– Interactiune
Cele mai avansate smart TV-uri sunt capabile sa-si identifice proprietarul prin recunoasterea faciala. Asa ca nu mai e nevoie sa te loghezi. Televizorul va comuta imediat pe canalul tau favorit sau va deschide e-mailul ori pagina ta de Facebook.
 
– Social TV
Aceasta functie iti va permite sa scrii pe blog si sa discuti despre emisiunile care iti plac, prin intermediul site-urilor de socializare, in timp ce te uiti la televizor.

– Upgrade
De anul viitor, producatorii de top vor sa puna la dispozitia clientului de smart TV un asa numit Evolution Kit. Acesta va oferi posibilitatea aducerii la zi nu numai a aplicatiilor integrate in televizor, dar chiar si a tehnologiei cu care este dotat.

Concluzii – ar trebui sa aiba:
• Wi-Fi
• Program de acces internet
• Functia AllShare
• Control prin voce si miscare

Sfat in plus:
• Ia-ti si un touchpad, pentru tastatura, cu bluetooth
</p>

Vote it up
187
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza