Cum alegi un bec

Cu filament, cu LED-uri sau ecologice, oferta de becuri din comert este acum mai mult decat variata. Afla ce-ti trebuie de la expertii nostri
 

<p>

Vremea becurilor conventionale a apus. La moda sunt cele fluorescente, dar lumina emisa de acestea nu e chiar ceea ce-ti doresti in casa. Alaturi de familiarele deja becuri economice tip CFL, lampile LED ofera cea mai buna solutie pentru iluminarea ambientala, dar si partiala, pentru citit.

1. Pretul
Costurile becurilor cu LED sunt, in continuare, destul de ridicate, dar, la fel ca in cazul noii generatii de lampi economice, acestea incep, totusi, sa mai scada. Iar raportul calitate-pret este chiar favorabil.
 
2.  Consumul
In timp ce becurile economice consuma cam o cincime din energia necesara unuia clasic, oferind aceeasi luminozitate, lampile LED utilizeaza numai o zecime (un bec LED de 5W poate produce aceeasi lumina ca unul conventional de 50W).

3.  Durata de viata
In comparatie cu cele economice, care pot functiona intre 8.000 si 10.000 de ore, becurile LED au o durata de viata de 30.000-50.000 de ore, fiind disponibile chiar lampi cu pana la 100.000 de ore.

4.  Culoarea
Cele mai avansate becuri LED ofera o gama larga de temperatura de culoa-
re. Acestea sunt disponibile in nuante cat mai naturale, cum ar fi alb cald (WW), alb lumina zilei (DW), precum si alte tonuri placute pentru iluminarea unei case.

5.  Directia luminii
E drept, becurile LED ofera o lumina directionala, dar exista o gramada de corpuri de iluminat formate din circa 40-50 de LED-uri minuscule, care pot imprastia lumina in orice directie.

6. Aprinderea
Lampile LED se aprind imediat, iar intreruperea lor frecventa nu le afecteaza, in niciun fel, durata de viata.

</p>

Vote it up
242
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza