Cum alegi cel mai bun aspirator

Iti cauti un aparat nou? Daca vrei sa cumperi unul, asculta opt sfaturi de la expertii nostri
 

<p>

Performanta?
Nu te lasa pacalit de puterea nominala a motorului, inscriptionata de obicei pe carcasa, care e intre 1.400 si 2.200 wati. Mai importanta este puterea efectiva de aspirare, care ar trebui sa fie de cel putin 400 de wati.

Cu sau fara sac de praf?
Cei care nu vor sa aiba deloc de-a face cu manevrarea sacilor de praf, ar trebui sa opteze pentru aparatele fara sac, care ofera o tehnologie noua, ce separa praful de restul murdariei.

Cu roti sau de mana?
Daca obisnuiesti sa dai rar cu aspiratorul, alege unul de ultima generatie, cu roti. Daca o faci des, opteaza pentru unul usor, de mana, fara fir.

Nivelul de zgomot?
Incearca sa gasesti un aparat care nu trece de 70 de decibeli (dB).

Filtre?
Daca in familia ta exista oameni alergici, cumpara un aspirator cu filtre HEPA, care capteaza si particulele alergenice din aer.

Uscat sau cu spalare?
In casa se intra incaltat, chiar si pe covoare? Ar fi bine sa alegi un aparat cu functie de spalare.

Manevrabilitate?
Pentru a-ti usura munca, e bine sa-ti iei un aspirator cu margini rotunjite, ca sa nu-l agati mereu, cu tuburi telescopice si un maner ergonomic, care are pe el si comenzile electronice.

Capul de aspirare?
Important este sa ai cel putin unul dublu pivotant, care permite manevrarea in orice directie si care, prin simpla apasare a unei comenzi, ofera si o aspirare multifunctionala. Pentru spatiile inguste, e bun si un capat ingust, gen duza, iar pentru casele cu animale de companie ia-ti din cele speciale, care pot trage si parul de pisica sau de caine.

Raza de actiune?
Daca locuiesti intr-o casa mare, cauta un aspirator cu cel putin 8-10 metri de cablu.

</p>

Vote it up
351
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza