Cum alegem cauciucurile de iarna

Cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius, doar anvelopele de iarna isi mentin aderenta
 

Prima intrebare este: sunt necesare? Da. Pentru ca, daca e frig afara, anvelopele de vara se intaresc, iar compozitia benzii de rulare nu face fata pe zapada si gheata.

Cand? In cazurile in care temperaturile scad sub 7 grade Celsius, doar anvelopele de iarna isi mentin aderenta.
Ce marime? Diametrul anvelopei de iarna trebuie sa fie acelasi cu cel al cauciucului de vara.
Marcaje? „M&S“ (mud and snow - noroi si zapada), alaturi de o ideograma infatisand un fulg de zapada (marcarea doar cu M&S, fara ideograma, se poate referi la anvelope de off-road sau anvelope pen-tru toate anotimpurile).
Profilul? Santurile adanci si late ajuta la deplasarea prin zapada si zloata, dar importanta cea mai mare o au striatiile.
Data de fabricatie? Data de fabricatie urmeaza dupa marcajul DOT (de exemplu, DOT 2809 inseamna a 28-a saptamana a anului 2008). Nu luati anvelope tinute foarte mult in depozit.
Doua sau patru? Nu e suficient sa puneti anvelope de iarna pe rotile de tractiune, deoarece si cele care se invartesc liber pot aluneca si ar putea provoca un derapaj lateral.
Cu sau fara jante? Daca lasati anvelopele montate pe jante si schimbati roata cu totul, veti cheltui mai putin. Si nu veti deteriora anvelopele la fiecare schimbare.
Directia de rotatie? Anvelopele marcate si cu directia de rotatie sunt putin mai zgomotoase, dar eficiente pentru deplasarea prin zapada, zloata sau apa.
Deci, cautati: marcajele M&S si fulg de zapada, suprafata de rulare cu santuri largi si striatii, anvelope pentru toate cele patru roti.
Si, la final, inca un sfat: chiar daca sunt scumpe, anvelopele cu autoetansare ofera o siguranta sporita.

 

Vote it up
75
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza