Cum a naufragiat Concordia

Discovery Channel examineaza, intr-un documentar, dezastrul de neimaginat pentru timpurile noastre petrecut pe vasul de croaziera
 
<p>
Desi totul parea sa fi fost regizat intr-un studio de efecte speciale de la Hollywood, pentru cei 4.200 de pasageri aflati la bordul vasului Costa Concordia, evenimentele petrecute vineri, 13 ianuarie, au fost mult prea reale si prea ingrozitoare.

Discovery Channel va difuza in exclusivitate pe 3 martie, de la ora 22.00 documentarul Naufragiul vasului ‘Concordia’ – un program despre recentul accident suferit de acest vas. 

Programul trece dincolo de stirile de ultima ora si titlurile de senzatie, explorand pas cu pas acel dezastru cumplit. O echipa de experti criminalisti de la Academia Maritima Massachusetts investigheaza toate detaliile, pentru a afla ce nu a mers bine. Studiind indicatiile date de Capitanul Schettino, echipa de experti maritimi dezvaluie, in final, ca vantul a salvat mii de vieti, schimbandu-si directia si impingand astfel mai aproape de tarm vasul de lux care se scufunda.

Filmul urmareste tot ce s-a intamplat in momentul accidentului si studiaza rolul jucat de capitanul Francesco Schettino in acel dezastru. In imaginile prezentate in exclusivitate de Discovery, Schettino apare vorbind la telefon pe punte, luminat doar de sistemul de urgenta, dupa ce alimentarea cu energie a vasului se intrerupsese. Capitanul pare sa ignore situatia de criza si pericolul cu care se confrunta cei 4.200 de pasageri si echipajul de la bord.

Acest documentar special exploreaza ce s-a intamplat in ziua dezastrului si studiaza evenimentele din perspectiva tehnologica si stiintifica, pentru a incerca sa acopere macar o parte din intrebarile ramase de atunci fara raspuns.

</p>
Vote it up
198
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza