Cum a fost ucis bin Laden

Postul de televiziune Discovery Channel prezinta, in premiera mondiala, documentarul “Sfarsitul lui bin Laden” 
<p>“Bin Laden a murit”. De zece ani – de cand Osama bin Laden a pus la cale atacul din 2001 asupra complexului World Trade Center – aceasta este stirea pe care americanii o tot asteptau. Miercuri 18 mai, la ora 22.00, canalul de televiziune Discovery Channel prezinta, in premiera, programul “Uciderea lui Bin Laden” (in varianta fara subtitrare), un material special de o ora care ofera o relatare detaliata, secunda cu secunda, a opera\iunii “bin Laden” – din momentul in care incepe strangerea de informa\ii in 2010, si pana la inmormantarea lui bin Laden in mare.

Folosind o echipa de reporteri locali si camere de filmat trimise la fa\a locului, in Abbottabad, Pakistan, documentarul va oferi detalii despre planificarea si executarea opera\iunii, cautand sa raspunda la intrebari esen\iale care au ramas nelamurite pana acum, ca de pilda: cate trupe pentru opera\iuni speciale au fost implicate? Pe unde au intrat acestea in obiectiv? Cum au fost folosite tehnicile de recunoastere faciala, pentru a-l identifica pe Bin Laden? De ce unul dintre elicopterele for\elor de interven\ie a fost abandonat si distrus?

“Distribu\ia globala a Discovery Channel, parteneriatele sale solide si capacitatea sa de a realiza materiale documentare unice ne-au permis sa exploram in detaliu acest subiect si sa oferim raspunsuri la intrebarile telespectatorilor, precum si un context si o perspectiva istorica”, a declarat Clark Bunting, Presedinte si Director General al Discovery Channel.

“Sfarsitul lui Bin Laden” va mai investiga modul in care serviciile de spionaj au adunat informa\iile care au condus la ascunzatoarea lui bin Laden – printre acestea numarandu-se si urmarirea unui curier-senior al Al Qaeda. In august 2010, investigatorii au identificat complexul puternic fortificat in care curierul locuia impreuna cu fratele sau, ca fiind o poten\iala ascunzatoare terorista. Dupa ce exper\ii serviciilor de spionaj au fost convinsi ca acel complex con\inea o \inta terorista importanta, existand sanse foarte mari ca aceasta sa fi fost insusi Osama bin Laden, au lansat planul ce avea sa se incheie cu raidul din zori al trupelor speciale americane, care au ajuns in complex cu elicopterele.

Unde?
Discovery Channel
Premiera: miercuri, 18 mai, ora 22.00 – fara subtitrare
Premiera: sambata, 28 mai, ora 22.00 – cu subtitrare</p>

Vote it up
165
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza