Cu sau fara televizor?

Daca stai mai mult de trei ore pe zi la TV, esti in pericol de a deveni obez si diabetic. Afla ce poti face.
 

<p>

Privitul la televizor atrage supraponderabilitate si diabet de tip 2. Intr-un studiu asupra a 9.000 de persoane, cele cu greutate normala se uitau la televizor cam 2,3 ore pe zi, supraponderabilii - 2,6 ore, iar obezii – peste trei ore. Asta fiindca timpul petrecut in fata micului ecran presupune mai putina activitate si mai multe alimente.
De asemenea, subiectii care se uitau la televizor mai mult de doua ore ingerau 150 de calorii in plus pe zi.

Ce putem face sa remediem situatia?

Iata un plan simplu de recuperare:

Urmeaza regula “2/30”
Medicii recomanda ca, de-a lungul unei zile, sa ne uitam la televizor cel mult doua ore si sa facem exercitii fizice cel putin 30 de minute.

Fara reluari
Nu te uita niciodata la ceva ce ai mai vazut. Daca descoperi ca ai mai vizionat un spectacol sau un film difuzat seara tarziu, inchide televizorul imediat.

Nu mai trece de pe un canal pe altul
Deschide televizorul doar atunci cand vrei cu adevarat sa te uiti la un program. Daca ii dai drumul fara sa ai in vedere o emisiune anume, este semn ca trebuie sa fii mai activ.

Nu rontai in fata televizorului
Poti ingera zeci si sute de calorii fara sa-ti dai seama, doar rontaind chipsuri. De fapt, multe programe de slabire cer sa nu mananci decat la masa din bucatarie; asta inseamna, printre altele, sa nu iei gustari in pat si sa nu mananci bomboane in timp ce nevighezi pe internet.

Nu sta pe loc
Mergi prin camera, fa abdomene sau adu-ti banda de mers in camera unde se afla televizorul si exerseaza pe cand te uiti la emisunea preferata.

Fa treaba in timpul reclamelor
Du gunoiul, da cu aspiratorul, pune rufe in masina de spalat… toate astea pot insemna 20 de minute de activitati consumatoare de calorii. Dupa ce ai terminat, casa va straluci – iar tu vei fi consumat sute de calorii fiindca ai facut miscare in loc sa rontai. Bonus: vei”rata” reclamele la mancare, menite sa-ti starneasca apetitul.

</p>

Vote it up
213
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza