Criza i-a lasat pe romani si fara concediu

Pentru multi romani, vacanta a fost iarasi, anul acesta, un punct sacrificat in bugetul familial
 
<p>Aproape trei sferturi (70%) si-au anuntat inca din iulie intentia de a ramane acasa, potrivit sondajului “Vacantele de vis ale romanilor au ramas doar vise”, realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRESS), dar si a unui studiu similar GfK Romania. Dincolo de statistici, marturie au stat plajele si statiunile goale pana la jumatatea sezonului estival, populate apoi doar in timpul week-endurilor si departe de recordurile ultimilor ani in restul saptamanii. “Nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat de pustie este plaja. Dar ne-am simtit bine, cel putin nu mai era inghesuiala de altadata“, ne-a declarat bucuresteanca Oana Neacsu, care a petrecut ani, in iulie, cu sotul si fiul ei de cinci ani o saptamana pe litoralul romanesc.
Potrivit sondajului IRESS, 75% din persoanele intervievate afirma ca bugetul de concediu a fost serios afectat de actuala criza economica, motiv pentru care au decis sa-si faca vacantele acasa, fiind afectati astfel si cei mici. Totodata, mai bine de jumatate dintre cei chestionati – 59% - au sustinut ca, in general, in ultimii 10 ani, nu au fost plecati in concediu pe perioada verii. Totusi, unde merg romanii care nu vor sa renunte la vacante? Daca ar fi sa aleaga, 48% opteaza pentru strainatate, iar 47% pentru vacantele in tara, destinatiile externe preferate fiind Italia, Spania, Franta si Grecia.
Una e dorinta insa, alta realitatea. Iar realitatea este ca 72% din cei intervievati au fost cel mai des in concedii in Romania si numai 26% in strainatate. Iata de ce am gasit interesant sa lansam propriul nostru sondaj pentru a vedea unde si-au dus, pana la urma, romanii copiii in vacanta pe timp de criza.
Citeste acest articol, dar si alte subiecte de actualitate, in numarul de septembrie al revistei Reader's Digest.</p>
Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza