Crina, in Cartea Recordurilor

Alpinista de numai 16 ani, despre care Reader’s Digest a relatat pe larg anul trecut, a reusit sa bifeze inca un record
 
<p>
Alpinista Crina Coco Popescu a intrat in Cartea Recordurilor, devenind, la doar 16 ani, prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, informeaza site-ul oficial al World Records Academy, citat de Mediafax.

Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o inaltime de 4.285 metri, in prima expeditie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) si Scott Woolams (SUA).

"Stiam ca suntem prima echipa care am urcat pe acest munte si am simtit asta si mai bine, atunci cand ne cautam cel mai bun drum spre varf", a declarat Crina dupa coborare, fiind citata de site-ul Academiei.

Muntele Sidley este cel mai inalt vulcan din Antarctica si face parte din "Cele sapte varfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit si cel mai tanar alpinist din lume si prima femeie din lume care a incheiat circuitul celor sapte cei mai inalti vulcani de pe cele 7 continente.

Nascuta la Rasnov, Crina Coco Popescu este pasionata de alpinism de la varsta de 6 ani, cand a inceput aventurile montane alaturi de tatal sau.

Citeste AICI reportajul pe care revista Reader’s Digest l-a publicat in 2011 despre viata fascinanta a acestei adolescente.

</p>
Vote it up
346
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza