Creveti cu ananas

Ti-e pofta de ceva mai exotic? Smantana sau lapte de cocos gasesti la supermarket. Servesti acesti creveti cu orez sau taitei de orez
 
<p>
Se obtin 4 portii
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatit: 25 de minute

Ingrediente:

2 cepe tocate mare
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ardei iute rosu taiat in jumatate, curatat de seminte si feliat subtire
1 lingurita chimion macinat
1 lingurita piper alb
1 lingurita curcuma
2 lingurite coriandru macinat
450 ml bulion de peste
2 linguri sos de peste
1 lingura zahar brun
55 g smantana de cocos
500 g creveti tiger
250 g miez de ananas proaspat curatat si tocat
2–3 fire de ceapa verde taiate bucati scurte, apoi taiate fasiute subtiri
1 rodie, semintele

Preparare:

Se pun intr-un blender cepele si usturoiul curatat si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Ca alternativa, se toaca ceapa si usturoiul foarte fin, cu un cutit ascutit.

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare, neaderenta, si se prajeste mixtura de ceapa timp de 10 minute, sau pana cand se moaie si incepe sa se coloreze. Se amesteca ocazional spre sfarsitul perioadei de gatit, pentru ca mixtura sa nu se lipeasca.
Se adauga in tigaie ardeiul iute si toate condimentele, dupa care se amesteca bine. Se toarna bulionul si sosul de peste, se adauga zaharul si smantana de cocos. Se amesteca bine. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba incet 10 minute.
Intre timp, se curata crevetii, lasand intacta doar sectiunea de la coada a fiecaruia, daca se prefera.
Se adauga crevetii in tigaie si se fierb foarte incet, fara capac, timp de 3–4 minute, sau pana cand din gri-albastrui se fac roz. Nu trebuie gatiti prea mult, caci se vor intari.
Se adauga ananasul si ceapa verde. Se gatesc 1 minut, cat sa se incinga ananasul. Se presara mancarea cu seminte de rodie si se serveste.

Cateva idei:

• Pentru a gati frigarui picante de peste, inlocuiti crevetii cu 450 g file de cod fara piele, taiat cubulete, si inlocuiti smantana de cocos cu unt de arahide amestecat cu arahide tocate.
• Sosul de peste thailandez se gaseste in raionul cu alimente asiatice din multe supermarketuri, dar daca nu-l gasiti, se poate inlocui cu sos de soia light.

Avantaje:

• Crevetii sunt o excelenta sursa de vitamina B12, si o buna sursa de seleniu care, impreuna cu vitamina E, ajuta la cresterea normala a organismului si a fertilitatii. Ca antioxidant, se crede ca seleniul ajuta in lupta impotriva cancerului.
• Ceapa si usturoiul nu sunt doar ingrediente valoroase in orice bucatarie, dar au fost utilizate in decursul istoriei si ca remedii universale. Cercetarile recente sugereaza ca ele scad nivelul de colesterol din sange, reducand astfel riscul bolilor de inima. Mai previn si coagularea sangelui si sunt decongestionanti naturali. Pe cat este posibil, includeti in dieta ceapa si usturoiul.
 
Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro
</p>
Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza