Crema de zahar ars ca la Cambridge

O reteta de desert de la bucatarul britanic Marco Pierre White
 

<p>

Ingrediente pentru 6 portii

175 grame de zahar tos
9 galbenusuri de ou
4 batoane de vanilie
100 ml lapte
900 ml smantana grasa
zahar brun

Mod de preparare:

Se amesteca zaharul cu galbenusurile.
Taie in jumatate pe lungime si razuie interiorul batoanelor de vanilie. Amesteca aceasta razatura cu laptele si pune intr-o cratita. Da in clocot o data, ca sa se intrepatrunda aromele.

Amestecul de lapte si smantana se dau intr-un clocot impreuna, peste se toarna zahar, se amesteca bine, apoi se dau printr-o sita fina. Se incalzeste cuptorul la 120 de grade.

Turnati amestecul in forme de sufleu, care se pun intr-o tigaie adanca plina cu apa fierbinte si se fierb astfel la cuptor pentru 30-40 minute, pana cand crema se ingroasa. Se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider.

Daca aveti grill in partea de sus a cuptorului, inainte de servire, dati-i drumul la maximum. Presarati zahar brun peste fiecare forma de sufleu cu crema si dati la cuptor, sub grill, pana cand zaharul se topeste si se face auriu. Lasati caramelul acesta sa se intareasca si abia apoi serviti.

Pentru mai multe retete culinare acceseaza site-ul www.lumearetetelor.ro

</p>

Vote it up
198
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza