Crema de branza si ardei copt

Ioana si-a amintit de aromele vacantei de pe litoralul bulgaresc si a preparat o reteta “furata” de la vecinii nostri
 
 
<p>Vara trecuta am fost in concediu pe litoralul bulgaresc. A fost pentru prima oara si pentru ca mi-a placut, cu siguranta o sa revin. Ceea ce mi-a placut insa neasteptat de mult a fost mancarea, mai exact aperitivele si salatele.

Acolo am mancat o salata facuta din branza si ardei copt.
Dupa ce i-am analizat foarte bine ingredientele, mi-am luat inima in dinti si cand am ajuns acasa, am incercat sa fac si eu ceva asemanator.
Ceea ce mi-a iesit a fost delicios!
Reteta nu este deloc complicata, insa daca o testati vreau sa stiu ce parere aveti despre gustul preparatului si combinatia de ingrediente.
Ingrediente (nu conteaza foarte mult cantitatea pentru ca depinde pentru cate persoane gatiti):
Telemea de vaca
Smantana
Ardei grasi (de preferat din cei rosii capia pentru ca sunt mai carnosi si dulci)
Sare
Piper
Am dat branza prin razatoarea mare.
Am copt ardeii si i-am decojit.
Eu coc ardeii mereu pe tava cuptorului si in interiorul acestuia. Este clar ca gustul nu este acelasi ca atunci cand coacem ardeii pe plita, direct pe aragaz, insa credeti-ma ca va scuteste de multa munca, mirosuri, caldura si mizerie pe aragaz.
Ca si sfat pentru decojirea rapida a ardeilor : dupa ce s-au copt puneti-i intr-un vas, presarati-i cu sare din belsug (nu va fie teama pentru ca sarea este pe coaja ardeilor si o veti elimina odata cu decojirea ardeilor) si acoperiti vasul. Lasati-i sa stea asa 10-15 minute si apoi ii puteti decoji foarte usor.
Dupa ce i-am decojit, i-am scurs bine de suc si apoi i-am tocat marunt.
Am amestecat branza rasa cu smantana, cat sa fie o pasta suculenta. Aveti grija sa nu puneti foarte multa smantana ca sa nu devina foarte apoasa, in plus conteaza si cat de uscata este branza pe care o folositi.
Apoi am adaugat ardeiul tocat.
La final, am pus piper din belsug si deloc sare pentru ca branza era suficient de sarata.
Pofta la gatit!

Mai multe retete, pe blogul Ioana in Lumea retetelor </p>

Vote it up
201
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza