Crema de banane cu scortisoara si iaurt

  Reteta poate fi adaptata sezonului, folosind fructe uscate sau proaspete
 

 

Iaurtul este unul dintre superalimentele anti-imbatranire, combinand bogatia de calciu si proteine cu efectele probiotice.

Scortisoara poate ajuta la tinerea sub control a nivelurilor de colesterol si trigliceride din sange; in plus, are calitati antibacteriene. Germenii de grau, bogati in vitamine, constituie o sursa minunata de fibre si grasimi sanatoase.

INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII

4 jumatati de caise uscate

4 jumatati de piersici uscate

4 jumatati de pere uscate

1/4 cana (30 g) stafide sultana (mici, galbene)

4 cm rulou de scortisoara sau 2 lingurite de scortisoara macinata

2 linguri germeni de grau

2 banane mari (circa 300-350 g in total, inainte de descojire)

2 linguri de miere – sau dupa gust 200 g iaurt (circa 3/4 cana)

1 lingurita pudra de gelatina

PREPARARE 10 minute, plus inmuiere peste noapte

FIECARE PORTIE CONTINE 982 kJ, 235 kcal, 7 g proteine, < 1 g grasimi (< 1 g grasimi saturate), 52 g carbohidrati (45 g zahar), 6 g fibre, 48 mg sodiu

1 Se pun fructele uscate intr-un castronel si se toarna peste ele apa rece, cat sa stea cufundate. Se acopera castronelul si se lasa fructele la inmuiat peste noapte, in frigider.

2 Intre timp, se combina scortisoara si germenii de grau intr-un blender si se mixeaza pana ce ingredientele sunt macinate. Se adauga bananele si mierea si se mixeaza din nou. Se incorporeaza iaurtul si se amesteca bine.

3 Se toarna 3 1/2 linguri (50 ml) apa intr-un castron termorezistent si se presara deasupra gelatina. Se incalzeste gelatina in cuptorul cu microunde sau peste o cratita cu apa care clocoteste, pana cand se dizolva complet. Se toarna lichidul peste crema de banane si iaurt, amestecand rapid.

4 Se repartizeaza crema in patru pahare sau boluri mici, care se lasa in frigider peste noapte.

5 Pentru a servi desertul, se scot fructele uscate din lichid si se rasfira in crema din cele patru pahare.

SFATUL BUCATARULUI Peste noapte, in frigider, gelatina din crema de iaurt si banane se incheaga, iar fructele uscate se inmoaie. Pentru o versiune mai rapida, ce poate fi consumata imediat dupa preparare, se omit gelatina si fructele uscate, servindu-se mixtura de iaurt in combinatie cu felii de fructe proaspete.

 

Vote it up
275
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza