Crema de avocado

Aceasta combinatie contrastanta iti va aduce zambetul pe chip
 

Fructul antiaging avocado, moale si incarcat de vitamine, este intins pe biscuitii crocanti de secara, bogati in minerale.

Ingrediente (pentru 2 portii):

½ lamaie netratata
1 ceapa verde
4 fire de patrunjel si roinita
4 fire de chives
1 avocado mare
150 g branza de vaci degresata
1 lingura mustar de Dijon
Sare
Piper proaspat macinat
4 biscuiti de secara

Timp de preparare: 15 minute

Valori per portie: 360 kcal; 15 g proteine; 18 g carbohidrati; 25 g grasimi; 6,5 fibre

Sfat:

Garnisiti in plus crema de avocado cu felii de oua sau cu bucatele de peste afumat.

1. Se spala jumatatea de lamaie cu apa fierbinte si se sterge. Se rade coaja pe razatoarea fina, se stoarce sucul; coaja si sucul se pun intr-o ceasca.
2. Se curata ceapa verde, se spala, se taie pe lung in jumatati, apoi transversal, in fasii subtiri. Se spala verdeturile, se zvanta, se rup frunzele si se toaca marunt.
3. Se taie avocado in jumatati si se indeparteaza samburele. Se desprinde pulpa fructului din coaja, se marunteste si se pune intr-un vas pentru mixer. Se adauga coaja de lamaie, sucul de lamaie, branza de vaci si mustarul; se mixeaza amestecul pana cand rezulta o crema.
4. Se inglobeaza jumatate din fasiile de ceapa verde si din verdeturi in crema de avocado. Se condimenteaza crema cu sare si piper. Se ung biscuitii cu crema de avocado. Se presara cu restul de ceapa verde si verdeturi. Se servesc imediat.

DE STIUT: Daca crema de avocado este prea tare, poti adauga putin lapte (eventual, de soia) sau putina apa, pana cand crema capata consistenta dorita.

FRUCTUL-MINUNE: Un fruct avocado proaspat contine aproape toate substantele vitale necesare organismului: potasiu, proteine, amidon, vitaminele A, C, E si cele din complexul B, antioxidanti, acizi grasi nesaturati pentru sanatatea inimii, ca si acid salicilic.

Vote it up
170
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza