Cremă de vanilie cu prune

Acest desert bogat în proteine poate completa un fel principal ușor
 

Delicioasa cremă de ouă și prunele gătite cu mirodenii pline de antioxidanți alcătuiesc un desert bogat în proteine, care poate completa un fel principal ușor

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

150 g prune uscate, tăiate în jumătăți

1 rulou de scorțișoară

1 steluță de anason

2 cuișoare întregi

1/3 cană (80 ml) apă

unt sau margarină vegetală, pentru uns

4 ouă

1 lingură de făină

1 lingură de miere

1 linguriță de esență de vanilie

2 1/2 căni (625 ml) lapte cu 1,5% grăsime, încălzit

scorțișoară măcinată, pentru pudrat

 

PREPARARE 15 minute, plus 15 minute odihnă

GĂTIT 55 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 1 120 kJ, 267 kcal, 15 g proteine, 7 g grăsimi (2 g grăsimi saturate), 36 g carbohidrați (28 g zahăr), 3 g fibre, 165 mg sodiu

 

1 Într-o cratiță de mărime mijlocie, pune prunele, scorțișoara, anasonul stelat, cuișoarele și apa; așază cratița pe foc moderat și dă amestecul în clocot. Micșorează flacăra și fierbe mixtura molcom, neacoperit, 5-7 minute sau până ce lichidul s-a evaporat. Ia prunele de pe foc și lasă-le să stea 10 minute. Îndepărtează toate mirodeniile.

2 Încinge cuptorul la 160°C. Unge patru vase termorezistente de câte 375 ml. Repartizează prunele în vase, în mod egal.

3 Bate ouăle cu făina, mierea și esența de vanilie într-un castron de mărime mijlocie. Înglobează treptat laptele cald, apoi răstoarnă compoziția peste prune.

4 Așază vasele pe o tavă mare de copt și toarnă în ea apă clocotită cam până la jumătatea înălțimii vaselor. Coace 40-45 de minute sau până când compoziția se încheagă. Ia vasele de pe tavă, presară deasupra cremei scorțișoara măcinată și lasă desertul să stea 5 minute, înainte de a-l servi.

 

SFATUL BUCĂTARULUI

Dacă legi toate mirodeniile într-o bucată de tifon, acestea vor fi mai ușor de înlăturat din mixtura de la pasul 1.

Odată ce crema s-a închegat, vasele trebuie scoase rapid din apa clocotită din tavă, pentru ca procesul de gătire să înceteze.

Vote it up
128
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza