Cremă de căpșune cu biscuiți

Un desert ispititor, cu căpșune proaspete și frișcă
 

Ingrediente pentru 4 porții

3 ouă

4 foi de gelatină

3 gălbenușuri

250 ml lapte

2 linguri de zahăr

1 pachet de zahăr vanilat

100 g biscuiți amaretti

4 linguri suc de căpșune

150 g cremă

600 g căpșune

 

1. Se separă ouăle. Albușurile se pun deoparte. Se înmoaie foile de gelatină în apă rece, apoi se storc și se dizolvă în 2 linguri de apă călduță. Se pun într-o oală 6 gălbenușuri, laptele, zahărul și zahărul vanilat. Se încălzește compoziția, amestecând continuu, până ce dă în clocot. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puțin, se încorporează gelatina și se pune la rece.

2. Se așază biscuiții amaretti pe fundul a patru pahare de sticlă. Se toarnă sucul de căpșune peste ei. Se bat separat albușurile și frișca până ce capătă consistență, se pun deoparte 4 linguri de frișcă. Albușurile bătute și restul de frișcă se amestecă în cremă.

3. Se spală căpșunele și se curăță de codițe. Se pun deoparte aproximativ 10 căpșune frumoase, restul se taie pe din două.

4. Se așază, alternativ, căpșunele și crema în cupe. Se ornează cu frișca rămasă și căpșunele puse deoparte.

Vote it up
107
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza