Creasta-cocosului este utila in tratarea durerii si a febrei

Planta isi are originea in estul Americii de Nord, unde poate fi gasita in stare salbatica
 

Planta isi are originea in estul Americii de Nord, unde poate fi gasita in stare salbatica, crescand pe dealuri si in locuri umbroase, la marginea padurilor sau in tufisuri. Atinge inaltimi de 2-3 m.

Compusi activi

Radacina este bogata in compusi care mimeaza efectele estrogenilor. Sunt prezente si glucozide triterpenoide antiinflamatorii si antioxidante, ca si acidul salicilic, avand un mod de actiune asemanator aspirinei. Radacina contine tanini, care sunt antibacterieni si ajuta la vindecarea ranilor.

Utilizari medicinale

Cercetatori japonezi au demonstrat efectele exercitate asupra vaselor de sange de catre acizii piscidici continuti in planta. In studii anterioare, cercetatorii italieni au descoperit ca planta poate provoca dilatarea vaselor de sange, fara a afecta tensiunea arteriala. In medicina traditionala chineza, creasta-cocosului este utilizata in tratarea inflamatiei, a durerii si a febrei. Proprietatile antiinflamatorii ale plantei, eventual utile in tratarea reumatismului, au fost consemnate in diverse publicatii de specialitate. Creasta-cocosului are si actiune sedativa si este benefica in cazurile de anxietate.

Indiferent sub ce forma ar fi folosita planta, ca extract lichid sau uscat, pudra sau preparat farmaceutic, tratamentul bazat pe creasta-cocosului trebuie administrat numai la recomandarea unui specialist. Trebuie evitata in cazul in care aveti alergie la aspirina.

Vote it up
83
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza