Creasta-cocoșului, remediu natural

Error message

  • The file could not be created.
  • The file could not be created.
Medicina tradițională, dar și studiile recente îi recunosc beneficiile
 

Articole similare

Planta își are originea în estul Americii de Nord, unde poate fi găsită în stare sălbatică, crescând pe dealuri și în locuri umbroase, la marginea pădurilor sau în tufișuri. Atinge înălțimi de 2-3 m.

 

Compuși activi

Rădăcina este bogată în compuși care mimează efectele estrogenilor. Sunt prezente și glucozide triterpenoide antiinflamatorii și antioxidante, ca și acidul salicilic, având un mod de acțiune asemănător aspirinei. Rădăcina conține tanini, care sunt antibacterieni și ajută la vindecarea rănilor.

Utilizări medicinale

Într-un studiu efectuat în 1987, tabletele cu extract de creasta-cocoșului au ameliorat mult simptomele menopauzei. Cercetători japonezi au demonstrat efectele exercitate asupra vaselor de sânge de către acizii piscidici conținuți în plantă. În studii anterioare, cercetătorii italieni au descoperit că planta poate provoca dilatarea vaselor de sânge fără a afecta tensiunea aterială.

În medicina tradițională chineză, creasta-cocoșului este utilizată în tratarea inflamației, a durerii și a febrei. Proprietățile antiinflamatorii ale plantei, eventual utile în tratarea reumatismului, au fost consemnate în diverse publicații de specialitate. Creasta-cocoșului are și acțiune sedativă și este benefică în cazurile de anxietate. Planta a mai fost folosită și pentru tratarea

Preparare și dozaj

• Indiferent sub ce formă ar fi folosită planta, ca extract lichid sau uscat, pudră sau preparat farmaceutic, tratamentul bazat pe creasta-cocoșului trebuie administrat numai la recomandarea unui specialist.

• Creasta-cocoșului nu trebuie administrată simultan cu alte medicamente care scad tensiunea, decât cu acceptul specialistului.

• Trebuie evitată în cazul în care aveți alergie la aspirină.

Sursa: Reader’s Digest - “Porția de sănătate 8”

 

Vote it up
331
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza