Covrigi cu curcan si cascaval

Un fel delicios si simplu din carne de pasare si cascaval topit la cuptor, servit cu salata crocanta
 
Portii 4
Timp de preparare: 10 minute
Timp de gatit: 5 minute

Ingrediente:

4 covrigi simpli sau aromati cu ceapa
30 g unt
2 linguri jeleu de coacaze
225 g carne rece de curcan, fara piele, feliata subtire
100 g cascaval


Pentru servit:

2 portocale taiate feliute
frunze de salata

Preparare:

Se incinge grillul cuptorului. Se despica covrigii in jumatate, orizontal; se prajesc apoi ambele jumatati sub grill.


Se ung cu putin unt suprafetele taiate ale covrigilor, dupa care se ung cu jeleu de coacaze. Se aranjeaza feliile de curcan pe jumatatile de covrigi.

Se feliaza sau se faramiteaza cascavalul si se pune deasupra carnii. Se readuc sub grill jumatatile de covrigi si se gatesc 1–2 minute, doar pana ce se topeste cascavalul.

Se servesc fierbinti, alaturi de felii de portocala si frunze de salata.

Cateva idei:


• In loc de covrigi, folositi briose sau chifle ciabatta despicate in jumatate.
• Carnea fiarta de curcan poate fi inlocuita cu cea prajita in cuptor.
• Pentru un alt fel de sandvici cu curcan, prajiti pe ambele fete 4 briose despicate si ungeti-le cu putin unt. Incalziti 120 ml sos de friptura de curcan, ramas de la o masa anterioara (sau preparati un sos din cate 4 linguri vin rosu si bulion, ingrosat cu 2 lingurite amidon amestecat cu putina apa.) Adaugati feliile de curcan in sosul fierbinte si incingeti-le, apoi puneti-le pe briosele prajite. Puneti pe fiecare felie 1 lingurita jeleu de coacaze sau afine, ornati cu nasturel si serviti.

Avantaj:


• Painea este un component important al oricarei diete sanatoase, caci este un complex de carbohidrati si mai contine fibre, vitamine si minerale, mai ales calciu.
Vote it up
129
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza