Cotlete de porc în sos barbecue

Sosul barbecue, cu gustul său dulce-acrișor, este alegerea perfectă pentru feliile de carne de porc gătite simplu și rapid
 

Porții 4

1 lingură ulei de floarea-soarelui

4 cotlete de porc dezosate, curățate bine de grăsime, circa 140 g fiecare

100 ml suc de portocale

4 linguri miere

2 linguri sos de soia

2 linguri vin sec de Xeres

2 linguri oțet de vin roșu

2 linguri muștar franțuzesc

2 linguri pastă de roșii

sare și piper negru

Pilaf cu stafide și semințe de pin

250 g orez basmati

1 lingură ulei de floarea-soarelui

1 ceapă feliată

1 cățel de usturoi tocat foarte mărunt

50 g semințe de pin

50 g stafide

600 ml bulion de legume

Timp de pregătire și de gătit: 30 de minute 

1. Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă cotletele. Se prăjesc 5 minute, până se rumenesc pe ambele părți, întorcându-le doar o dată.

2. Într-un castron mic, se amestecă sucul de portocale, oțetul, mierea, sosul de soia, vinul, oțetul, muștarul și pasta de roșii. Se toarnă mixtura peste cotlete și se lasă să fiarbă încet, timp de 15 minute, până ce carnea este făcută și fragedă; se întoarce carnea doar o dată sau de două ori.

3. Între timp, se prepară pilaful. Se pune orezul într-o sită și se clătește sub jet de apă rece până ce aceasta curge limpede. Se scurge orezul bine de tot. Se încinge uleiul într-o cratiță, se adaugă ceapa și usturoiul și se sotează 5 minute, până ce sunt moi și încep să se rumenească. Se presară semințele de pin și stafidele și se gătește totul, amestecând, timp de 2–3 minute, până ce semințele de pin se fac aurii.

4. Se adaugă orezul și se amestecă totul bine. Se toarnă bulionul și se dă în clocot. Se micșorează focul, se acoperă oala și se fierbe orezul încet, timp de 10 minute sau până ce este fraged și tot bulionul a fost absorbit. Se asezonează după gust.

5. Se servește așezând pilaful pe farfurii. Alături de acesta se aranjează bucățile de carne.

Vote it up
106
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza