INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII
1 ou
50 g coajă sau felii de pâine integrală
2 fire de pătrunjel proaspăt
10 frunze de mentă proaspătă
coaja rasă de la 1/2 lămâie
1 cățel mic de usturoi
30 g parmezan ras
piper negru, proaspăt măcinat
8 cotlete (sau antricoate) de miel, cu oasele curățate la capătul liber
PREPARARE 5 minute
GĂTIT 10 minute
FIECARE PORȚIE CONȚINE 883 kJ, 211 kcal, 23 g proteine, 12 g grăsimi (5 g grăsimi saturate), 5 g carbohidrați (< 1 g zahăr), 1 g fibre, 241 mg sodiu
1 Încinge grillul la mediu. Căptușește tava cuptorului cu folie de aluminiu.
2 Bate oul într-un castron nu prea adânc.
3 Pune într-un blender pâinea, pătrunjelul, menta, coaja de lămâie, usturoiul, parmezanul și piper, după gust. Macină amestecul până când obții o mixtură fină. Răsfir-o pe o farfurie întinsă.
4 Înmoaie cotletele de miel în oul bătut, apoi presează-le ferm în mixtura din farfurie, astfel încât să se acopere uniform pe ambele părți. Așază-le în tava cuptorului.
5 Gătește cotletele sub grill 5 minute pe fiecare parte sau până când crusta s-a rumenit. Servește-le fierbinți.
SFATUL BUCĂTARULUI Alătură cotletelor de miel o salată verde. Variază rețeta folosind diferite ierburi aromate pentru crustă. Coaja de lămâie galbenă poate fi înlocuită cu coajă de lămâie verde.