Cotlete de miel cu ierburi și lămâie

Crusta aromată îl transformă într-un fel original și interesant  
 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

1 ou

50 g coajă sau felii de pâine integrală

2 fire de pătrunjel proaspăt

10 frunze de mentă proaspătă

coaja rasă de la 1/2 lămâie

1 cățel mic de usturoi

30 g parmezan ras

piper negru, proaspăt măcinat

8 cotlete (sau antricoate) de miel, cu oasele curățate la capătul liber

 

PREPARARE 5 minute

GĂTIT 10 minute

FIECARE PORȚIE CONȚINE 883 kJ, 211 kcal, 23 g proteine, 12 g grăsimi (5 g grăsimi saturate), 5 g carbohidrați (< 1 g zahăr), 1 g fibre, 241 mg sodiu

 

1 Încinge grillul la mediu. Căptușește tava cuptorului cu folie de aluminiu.

2 Bate oul într-un castron nu prea adânc.

3 Pune într-un blender pâinea, pătrunjelul, menta, coaja de lămâie, usturoiul, parmezanul și piper, după gust. Macină amestecul până când obții o mixtură fină. Răsfir-o pe o farfurie întinsă.

4 Înmoaie cotletele de miel în oul bătut, apoi presează-le ferm în mixtura din farfurie, astfel încât să se acopere uniform pe ambele părți. Așază-le în tava cuptorului.

5 Gătește cotletele sub grill 5 minute pe fiecare parte sau până când crusta s-a rumenit. Servește-le fierbinți.

 

SFATUL BUCĂTARULUI Alătură cotletelor de miel o salată verde. Variază rețeta folosind diferite ierburi aromate pentru crustă. Coaja de lămâie galbenă poate fi înlocuită cu coajă de lămâie verde.

 

Vote it up
200
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza