Cotlet de vițel cu varză

Cotlete suculente, alături de varză acră, îndulcită cu ardei gras
 

Ingrediente pentru 4 porții

1 ceapă

1 ardei roșu

1 ardei verde

7 linguri de ulei sau unt

5 linguri de supă, 1 linguriță pastă de tomate

400 g varză murată

boia de ardei dulce, chimen

sare și piper

4 cotlete de vițel (fiecare de aproximativ 200 g)

2 căței de usturoi

2 ouă, 80 g pesmet

125 g smântână

 

1. Se curăță ceapa și se toacă mărunt. Se înjumătățesc ardeii, se scot semințele și cotorul. Se spală ardeii și se taie fâșii subțiri.

2. Se pun 3 linguri de grăsime într-o cratiță și se călește în ea ceapa, până devine sticloasă. Se toarnă supa, apoi se adaugă pasta de tomate. Se amestecă ardeii, varza, boiaua, se adaugă chimen, sare și piper. Se fierbe varza timp de 30 minute la foc mediu.

3. Se spală cotletul, se usucă și se bate ușor cu tocătorul de carne. Se crestează carnea în câteva locuri din jurul marginilor. Se curăță cățeii de usturoi, se zdrobesc și se freacă cu ei cotletul.

4. Pentru crusta de pane, se bat ouăle și sarea într-o farfurie adâncă, iar pe o altă farfurie se pune pesmetul. Se trece cotletul mai întâi prin ou, apoi prin pesmet. Se scutură pesmetul în exces. Se încălzește grăsimea rămasă într-o tigaie și se prăjesc cotletele pe ambele părți, 5-6 minute, până când se rumenesc.

5. Se așază cotletele, împreună cu varza, pe farfurii. Varza se garnisește cu smântână.

 

Sugestie pentru servire: Se servește cu cartofi la cuptor.

 

Vote it up
143
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza