Cotlet de porc cu varza acra

Cand preparati in casa varza acra, aceasta isi pastreaza aroma proaspata si mare parte din puterea ei nutritionala

 

<p>

Numar de portii: 4
Pregatire: 15 min.
La foc: 55 min.

Ingrediente:

1 lingura ulei,
1 cana vin alb,
4 cotlete de porc (a 170 g),
3/4 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
1 ceapa potrivita, tocata fin,
1 cana morcov, tocat mare,
2 catei de usturoi, taiati felii,
6 cani varza creata savoy, tocata,
1 frunza de dafin,
3 cuisoare intregi,
2 linguri otet din vin alb,
1 lingurita zahar

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se sareaza si se pipereaza cotletele de porc cu 1/4 lingurita de sare si de piper. Se adauga cotletele in tigaie. Se prajesc 3 minute pe fiecare parte, pana s-au rumenit pe ambele parti. Se transfera pe o farfurie.

2. Se reduce flacara la mediu. In tigaie se adauga ceapa, morcovul si usturoiul. Se calesc 5 minute, pana se moaie ceapa. Se adauga vinul. Se dau in clocot. Se adauga varza, frunza de dafin si cuisoarele. Se acopera. Se fierbe la foc mediu spre scazut 20-30 de minute, pana se fragezeste varza.

3. Se adauga in tigaie otetul, zaharul si restul de 1/2 lingurita de sare. Se adauga cotletele. Se acopera. Se continua fierberea la foc mic circa 10 minute, pana cand cotletele sunt patrunse. Daca se doreste, se serveste cu cartofi fierti.

1 portie contine: 275 calorii, 29 g proteine, 13 g carbohidrati, 12 g grasimi, 3 g grasimi saturate, 73 mg colesterol, 5 g fibre, 524 mg sodium

STIATI CA…

…varza este una dintre cele mai vechi legume cultivate si ca este „bunica“ tuturor celor din familia brassica, precum broccoli, varza de Bruxelles, conopida si varza kale? Se pare ca este originara de pe coastele nordice ale Europei, de unde ar fi ajuns pe alte continente.

</p>

Vote it up
208
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza