Copiii trebuie sa se joace afara

Expunerea celor mici  la lumina naturala a Soarelui reduce riscul de aparitie a miopiei
 
<p>
Pentru sanatatea ochilor copiilor vostri, obligati-i sa iasa din casa si sa se joace afara in timpul zilei. Acesta ar putea fi noul slogan ce ar putea fi folosit pentru a stopa cresterea alarmanta a numarului de miopi din lumea intreaga, informeaza lefigaro.fr.

Potriviti publicatiei online, numai in Franta pana la 30% din tinerii cu varstele cuprinse in intervalul 16 - 24 de ani si circa 40% din populatia totala sufera de aceasta tulburare de vedere.

Indemnul e confirmat de un studiu britanic, potrivit caruia copiii care petrec mai mult timp in exterior sunt mai bine protejati contra miopiei, iar lumina naturala pare sa fie factorul protector determinant.
 
Medicul Jeremy Guggenheim si colegii sai de la Bristol's School of Social and Community Medicine si de la Universitatea din Cardiff au analizat testele de acuitate vizuala in cazul a 7.000 de fete si baieti din comitatul Avon din sud-vestul Angliei. Acestia au fost monitorizati de la varsta de sapte ani si pana la varsta de 15 ani.

Parintii lor au comunicat autorilor studiului numarul de ore petrecute de copiii lor afara, in fiecare saptamana, in special in intervalul de varsta 8 - 9 ani, o perioada importanta, deoarece acesta este intervalul in care se declanseaza miopia.

Asa cum sustin multi oameni de stiinta, lumina Soarelui s-ar afla la originea acestui efect protector, gratie stimularii productiei de dopamina la nivelul retinei, necesara pentru o buna functionare a functiei vizuale la copii.

</p>
Vote it up
236
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza