Copiii si parintii, premiati

Gala Sigurantei pe Internet 2012, amanata din cauza conditiilor meteo, va avea loc pe 28 februarie
 
<p>
Evenimentul, organizat de Salvati Copiii Romania, se desfasoara cu ocazia Zilei Sigurantei pe Internet, care a fost sarbatorita pe 7 februarie.

In cadrul evenimentului vor fi premiati castigatorii concursului national „Descoperiti lumea digitala impreuna. Conexiune intre generatii” adresat copiilor si tinerilor intre 7 si 18 ani. Structurata pe doua grupe varsta (7-12 ani, respectiv 13-18 ani), competitia s-a bucurat de participarea a peste 1500 de copii si tineri din toata tara, cu 700 de proiecte multimedia care au ilustrat relatia dintre copii, parinti si bunici privind utilizarea responsabila a Internetului si evitarea pericolelor online in cadrul familiei.

Noutatea din acest an consta in  introducerea a cinci categorii noi in concurs, prin intermediul carora vor fi  premiate cele mai implicate persoane si institutii in promovarea si sustinerea sigurantei online in anul 2011: Profesorul Anului, Scoala, Gradinita Anului, Voluntarul Sigur.info al Anului si Website-ul Anului.

Dupa analizarea celor 60 de aplicatii, au fost desemnati castigatorii fiecarei categorii, urmand sa fie premiati alaturi de echipele castigatoare ale concursului de proiecte de catre sponsorii si sutinatorii Zilei Sigurantei pe Internet in Romania.
 
Gala va fi deschisa de interventii ale reprezentantilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului; Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Inspectoratului General al Politiei Romane, Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane,  Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale,  care vor expune concluziile activitatii desfasurate pe aceasta tema pe parcursul anului 2011.
 
“Salvati Copiii” este si partenerul 
Reader’s Digest in campania pentru Butonul de Siguranta, pe care revista noastra o desfasoara, in prezent, la nivel european. Reader’s Digest cere autoritatilor europene implementarea acestui Buton de Siguranta pe Internet, menit sa-i apere pe copii de agresiunile din mediul online.

Pana la ora actuala, peste 50.000 de europeni si-au aratat adeziunea. Te poti implica si tu, completand chestionarul conceput special pentru campanie, disponibil AICI.

Afla mai multe amanunte de pe site-ul special dedicat campaniei sau de pe pagina de Facebook, acolo unde te poti alatura si tu campaniei.

</p>
Vote it up
134
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza