Copiii, prea expusi pericolelor on-line

Copiii romani se afla pe primele locuri in Europa in privinta expunerii pe Internet
 
<p>Aceastea este concluzia ultimului studiu Eu Kids Online II, realizat la initiativa Comisiei Europene in 23 de tari europene. Potrivit sondajelor, experientele neplacute pe Internet ii afecteaza in mare masura pe elevii romani, care alaturi de cei din Danemarca, Estonia si Suedia declara, in proportie de 21%, ca au fost deranjati de ceva din mediul virtual.
Totodata, ingrijorator este si faptul ca romanii prezinta printre cele mai mari procente la hartuirea pe Internet, 14% spunand ca au fost jigniti sau suparati de cineva online.
Potrivit datelor din sondaj, 44% dintre micii internauti romani au profilul din retelele de socializare public, iar 22% dintre ei au si date personale in profil, cum ar fi adresa sau numarul de telefon.
Si asta in conditiilor in care parintii par sa nu aiba habar ce se intampla cu copiii lor pe Internet. Doar 7% dintre copii stiu de „altercatiile” pe care le-au avut copiii lor pe internet, un procent mult prea mic din numarul total al micutilor care spun ca au avut probleme „virtuale”.</p>
Vote it up
466
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza