Copiii pot deveni arhitecti

Parintii sunt invitati sa isi inscrie copiii la programul educational „De-a arhitectura in orasul meu!”
 

<p>

Programul educational „De-a arhitectura in orasul meu!” este initiat de Ordinul Arhitectilor din Romania, in parteneriat cu Facultatea de Pshihologie si Stiintele Educatiei, si isi propune sa formeze creativitatea celor mici si sa le dezvolte implicarea in mediul urban.

In prezent, cursul pilot al acestui proiect se desfasoara in sapte scoli din Bucuresti. Programul se afla inca in faza de acreditare la Ministerul Educatiei si Cercetarii. Pentru anul scolar viitor, va putea fi implementat si la nivel national, in judetele Brasov, Harghita, Covasna, Sibiu si Valcea.

Astfel, in curand, copiii cu varste cuprinse intre 9 si 11 ani vor putea descoperi lumea arhitecturii. Initiatorii acestui program spun ca activitatile le vor dezvolta celor mici cultura vizuala si vor incuraja abilitati precum initiativa personala, simtul critic, comunicarea si spiritul de echipa.

Pentru anul scolar viitor, programul va putea fi implementat si la nivel national, in judetele Brasov, Harghita, Covasna, Sibiu si Valcea.

Suportul de curs si programa sunt scrise de arhitecti si specialisti in domeniul educatiei. In aceasta explorare in lumea arhitecturii si a mediului construit elevii vor fi insotiti de arhitecti sau studenti arhitecti pasionati de lucrul cu copiii.

Parintii interesati trebuie sa propuna acest curs optional invatatorului si scolii copilului, pentru anul scolar viitor. Ei pot inscrie clasa copilului la adresa office@de-a-arhitectura.ro, pana la sfarsitul lunii februarie 2013. In e-mail, trebuie mentionate datele de contact, cele ale invatatorului si motivatia inscrierii.

Mai multe informatii se pot obtine de pe site-ul www.de-a-arhitectura.ro.

</p>

Vote it up
140
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza