Copiii, invitati in lumea operei

Opera Nationala Bucuresti a lansat un program prin care copiii pot face o incursiune in partea nevazuta acesteia
<p> Intitulat „Calatorie in lume operei”, programul este adresat copiilor si tinerilor cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani. Organizat sub forma unui tur ghidat interactiv prin cladirea Operei Nationale Bucuresti, programul propune elevilor din scoli si licee o vizita atat in foaierele si in sala de spectacol a institutiei, cat si o incursiune in partea „nevazuta” a teatrului, in culise, ateliere si sali de repetitie.
Participantii la program pot vedea, astfel, spatiile care compun cladirea primei scene lirice a tarii, dar si de a ii intalni pe cei care lucreaza in spatele cortinei, intelegand astfel specificul muncii tuturor celor care contribuie la realizarea unei productii de opera sau balet.
Copiii si adolescentii au posibilitatea sa se apropie de doua genuri artistice care pot parea „inabordabile” - in comparatie cu teatrul dramatic sau cu filmul - prin familiarizarea cu toate elementele care compun un spectacol, de la libret si partitura, la decoruri, costume sau lumini.
Etapa-pilot a programului a debutat deja pe 9 martie si va continua in lunile aprilie si mai, cu un numar de aproximativ trei grupuri in fiecare luna, urmand ca din stagiunea 2011-2012 programul sa fie extins. </p>
Vote it up
159
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza