Copiii, afectati de depresie

Medicii semnaleaza aparitia unei predispozitii spre nefericire in randul adolescentilor care folosesc retelele sociale 
<p>Academia Americana de Pediatrie a denumit aceasta stare negativa “depresia Facebook”. Aceasta este determinata de vizionarea pozelor si status-urilor unor persoane care par mai fericite decat cea care le vede in acel moment.
Elizabeth Kisch, o eleva de liceu, declara: “Daca sunt trista si imi petrec timpul acasa, relaxandu-ma si imi vad prietenii pe Facebook distrandu-se la petreceri, intru intr-o stare asemanatoare cu depresia”. In acelasi timp insa, adolescenta sustine ca nu acorda prea multa importanta retelei sociale Facebook.
“Este foarte simplu sa te compari cu altii atunci cand vezi numai ceea ce ei afiseaza in pagina lor de Facebook, lucruri care sunt sau nu reale”, afirma Dr. Ken Ensroth, psihiatru de copii si adolescenti.
De asemenea, Ensroth este de parere ca nu site-ul Facebook in sine cauzeaza expresia, ci fondul psihologic al copilului. Astfel, o incredere in sine scazuta este alimentata prin expunerea la Facebook. Mai mult, postarile de pe Facebook se pot transforma intr-un concurs de popularitate. Mare parte din ceea ce este facut public nu este real, sustine medicul. Acest lucru devine problematic atunci cand anumiti oameni transforma lumea socializarii virtuale in realitate.

Citeste articolul intreg pe GeneratiaOnline.ro</p>

Vote it up
598
Ți-a plăcut acest articol?Voteaza